Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna: ”Flera av regionens folkhögskolor är i varierande grad i behov av upprustning”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Flera av regionens folkhögskolor är i varierande grad i behov av upprustning i allmänhet. Internaten, inte bara dock, i synnerhet – särskilt vad gäller anpassningar för elever med funktionsvariationer”, skriver Moderaterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Vid vissa skolor är det så pass långt eftersatt vad gäller tillgänglighetsanpassning, att de tvingas säga nej till elever med särskilda funktionsvariationer. När Funktionshinderrådet träffats i regionens regi har de informerats om detta. Då samtliga organisationer däri är intresserade av mer faktiskt inflytande i regionen, var det flera som såg positivt på om rådet skulle beredas möjlighet att delta vid tillgänglighetsvandringar som skulle kunna arrangeras på skolorna likt det Kalmar kommun genomförde nyligen på Kvarnholmen, berättar Carl Dahlin (M), regionråd och ersättare i regionens funktionshinderråd (bilden).

”Vinst för samhället”

– Regionens folkhögskolor vänder sig bland annat till elever med olika särskilda behov. Får de en möjlighet att slutföra sin skolgång eller gå en utbildning som leder dem till mer individuell frihet är det en vinst för samhället. Mer anpassade lokaler i allmänhet och internatboende i synnerhet skulle öppna upp för fler att studera vid folkhögskola – till att börja med de som skolan idag tvingas säga nej till då den ej är anpassad efter deras behov, fortsätter Carl Dahlin.

– På regionfullmäktige i veckan frågar jag därför Karin Helmersson (C) och majoritetspartierna om de kan tänka sig bjuda in företrädare för regionens Funktionshinderråd att specifikt vid folkhögskolorna delta vid tillgänglighetsvandringar, så att regionen kan ta del av deras erfarenheter, råd och rekommendationer som kan leda till att fler elever med olika funktionsvariationer kan få möjlighet att utbilda sig vid regionens folkhögskolor, säger han.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS