Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

När prövade du någonting nytt senast?

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LIVSCOACHEN

I denna text har jag medvetet valt att inte lägga fokus på den situation som råder med covid-19. Detta innebär inte att jag är nonchalant inför det som händer men väljer istället att se vad som händer inombords med oss människor i kris och utveckling.

Vi är vanemänniskor.

Vi tycker om att göra som vi alltid brukar göra.

Att i det vardagliga alltid bete oss som vi gjorde dagen innan. Äta samma frukost, gå samma väg till jobbet eller köpa samma produkter som vi är vana vid. I det som vi är vana vid finns tryggheten. Vi väljer att inte tänka nytt eller känna nytt.

Autopiloten är på

Det vi gör bekräftar bara det vi är vana att göra. Vi kör på autopilot och de behov och beteende vi är vana vid känns oftast bra.

Så vad händer då när våra cirklar rubbas. När vi inte får agera som vi brukar göra. T.ex. umgås i stora sällskap, sitta på uteserveringar och dricka och äta gott i stora folksamlingars sällskap.

Jo, troligtvis så dyker det upp inre rädslor och tankar som vi under lång tid förträngt. Vi blir tvingade att tänka nytt och kanske känna nytt.

”Vi sätter käppar i våra egna hjul”

Som livscoach så ser jag den oerhört ovanliga situationen som en jättestor möjlighet att släppa på sitt negativa bagage av dåligt och självdestruktivt beteende och faktiskt skapa nya och bra beteende och vanor. Men för att göra det så måste vi också se det som vi själva gör när vi sätter käppar i våra egna hjul.

Var nyfiken för det nya

Så ta chansen nu och se över dig själv och dina vanor. Vad vill du släppa? Vad vill du behålla? Det är ju faktiskt du själv som bestämmer det.

Ibland brukar jag gå i en matbutik och medvetet välja varor och märken som jag inte känner till. Saker och smaker som jag inte är van vid.

Ibland blir det att jag upptäcker något nytt och gott och ibland dyker det upp produkter som jag aldrig kommer köpa igen. Men det är kul att vara nyfiken för det nya. Tänk vad vi kan gå miste om bara för att vi inte vågade prova.

Så vad är ditt svar på frågorna:

När prövade du något nytt senast?

Vad skulle du vilja pröva?

När skulle du kunna pröva det?

All lycka till med dina nya äventyr i vardagen. Det behöver inte alltid vara stor och omvälvande saker för att man ska njuta och uppskatta livet ut ett nytt perspektiv.

Om du känner att du kört fast i dina egna tankar och mönster så är du varmt välkommen att höra av dig till mig för en personlig coachning. Du anar inte hur mycket som kan ske på 60 minuters samtal.

Markus Kalin

Certifierad livscoach på Ditt Livs Coachning

FOTO: SARA JONASSON

Allt är möjligt

Jag heter Markus Kalin och jobbar som egen företagare, livscoach och föreläsare. Mitt motto är ”Allt är möjligt” och min ambition är att tackla och tacka livet med den inställningen. Jag coachar både privatpersoner och har koncept riktade till företag som vill ta ett helhetsgrepp kring sin personalhälsa. Jag har flera olika föreläsningar som är inriktade på dels personlig utveckling men även gruppsamverkan.

www.dittlivscoachning.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS