Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nybliven mamma berättar: Läkarna trodde inte att hennes dotter skulle överleva

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Tidigare på tisdagen skrev vi om ett barn som förgiftades i samband med en förlossning på Västerviks sjukhus.

Den 35-åriga kvinnan, som bor i Oskarshamns kommun, hör av sig till ON och berättar mer.

– Vår dotter är i dag, till synes, helt återställd. Vi följs av riskbarnsprogrammet och vi vet fortfarande inte, med säkerhet, att hon inte har fått några men.

– Det krävdes ett akut kejsarsnitt, där jag förlorade en hel del blod. Barnet kom ut helt livlöst och var det under en längre tid. Det krävdes flera upplivningsförsök, fyra dygn i respirator och sju dygns intensivvård i Linköping. Sedan fick vi komma tillbaka till Västervik, där vi tillbringade fyra dygn på Neo (neonatalvård, särskild avdelning för nyfödda barn).

”Inte ens läkarna trodde att hon skulle överleva”

Mamma i Oskarshamns kommun

– Under de första dygnen fick vi besked om att hennes hjärta var så svagt att de inte ens skulle utföra HLR (hjärt-lungräddning) om det stannade igen. Inte ens läkarna trodde att hon skulle överleva, säger mamman.

Martina Sinai, chefläkare vid Västerviks sjukhus, har gjort en anmälan enligt Lex Maria efter förlossningskomplikationerna.

Mamman fick bäckenbottensbedövning som smärtlindring under förlossningen.

”I samband med att bedövningen lades hamnade en del av lokalbedövningsmedlet i fostercirkulationen och fostret drabbades av en förgiftning. Barnet förlöstes med omedelbart kejsarsnitt och efter snabbt insatt behandling och extra vårddygn är barnet helt återställt. Denna typ av händelse är en känd men mycket ovanlig komplikation”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Genrebild: Freepik (det är inte barnet på bilden som vi skriver om i texten)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS