Oskarshamns-Nytt ON-logo
Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Önskemål om tvätthall undersöks i Kristdala

ANNONS

KRISTDALA

Den ideella föreningen Hela Sverige ska leva Oskarshamn genomförde lokala invånarenkäter under februari månad. Under mars och april har resultaten presenterats. Ett förslag som fick stort stöd i Kristdala är en tvätthall. Nu undersöks intresset för en tvätthall med en djupare enkät.

I invånarenkäten röstade hela 44,4% av invånarna på en tvätthall i Kristdala. Aktiviteten hamnade på andra plats över bygdens prioriteringar för kommande år. Efter att resultaten presenterades på ett digitalt bygderåd den 8 april har en mindre arbetsgrupp skapats. Som ett första steg så genomförs nu en mindre undersökning om intresset för en etablering av en tvätthall.

Kräver stora investeringar

Enligt en ny sammanställning av Hållbar biltvätt så genomförs endast hälften av alla biltvättar på en godkänd anläggning. Årligen genomförs 24 miljoner biltvättar och 50 procent av dessa görs hemma vilket bidrar till att tungmetaller, olja och kemikalier förorenar våra sjöar, hav och vattendrag.

”En tvätthall kräver stora investeringar för en entreprenör och underlaget som inkommer i enkäten kan ligga till grund för beslut om investering. Det krävs ju att det finns ett intresse och att invånarna väljer att använda tvätthallen om den kommer på plats, dels för investeringen men även för att skydda dricksvattnet i våra kranar från förorening”, säger Annicka Gunnarsson, ordförande i Hela Sverige ska leva Oskarshamn.

Intresset för tvätthallar finns på flera orter

Var det flera orter som hade önskemål om tvätthallar i sina invånarenkäter?

”Ja, Fårbo och Figeholm hade också önskemål om tvätthallar. I Figeholm var det 33,8 procent som önskade en tvätthall och i Fårbo, där vi ännu inte officiellt presenterat resultatet från invånarenkäten än, var det 34,7 procent som vill ha en tvätthall. Det hamnade på plats sju respektive nio på orternas topplistor”, säger Annicka Gunnarsson som inte utesluter att det kan tänkas starta upp arbetsgrupper även på dessa orter.

”Enkäten är ju klar så vill man använda den för att undersöka intresset djupare på dessa orter med så går det givetvis bra att kontakta mig så ordnar vi det”, avslutar Annicka Gunnarsson.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS