Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Orolig mamma i Oskarshamn: ”Vi är många föräldrar som pratar om detta nästintill dagligen”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Ett farthinder – eller något liknande, för att få ner hastigheten vid lekplatsen vid Bragegatan/Sturegatan i Oskarshamn.

Det förslaget kommer en mamma med i en synpunkt som har skickats in till tekniska kontoret i kommunen.

Jag läste att en familj föreslagit staket vid lekplatsen. Jag kan inte annat än hålla med – och vi är många föräldrar i området som pratar om detta nästintill dagligen”, skriver hon.

Vägen är kanske inte särskilt trafikerad, men de bilar som kör där ”kör oerhört fort, eftersom det är en lång och bred raksträcka”, konstaterar mamman.

”Det är mysigt att lekplatsen omges av träd och buskar, men detta ger ju också skymd sikt. Barn är snabba och kan lätt springa ut på vägen, mellan buskarna, innan man som förälder hinner reagera. Trafikanterna som kör förbi i hög fart hinner definitivt inte reagera. Skulle verkligen uppskatta om tekniska kontoret ser över om det finns åtgärder att sätta in. Blir det inget staket kanske ett farthinder eller liknande vore på sin plats för att få ner hastigheten?”, skriver hon.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS