Oskarshamns AIK:s tränare Agim Hasani efter poängtappet: ”Skitdåligt”

Oskarshamns AIK tappade en 2-0-ledning hemma mot Qviding i division 1-fotbollen.

Matchen slutade 2-2.

”Jättedåligt. Från 2-0-målet och framåt var det vår sämsta insats på hemmaplan”, sa mittfältaren Filip Jägerbrink till Sport-Expressen Play.

Oskarshamn tappade strukturen, matchplanen och initiativet efter ungefär en halvtimmes spel, konstaterade Filip Jägerbrink i intervjun med Sport-Expressen Play.

”Känns som en förlust”

”Det känns som en förlust”, sa han.

”Ja, han har rätt. Det känns som en förlust. Det var skitdåligt, rent ut sagt”, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani till vår tidning.

Agim Hasani.

Maxime Sainte (bilden) gjorde båda OAIK-målen.

Han och hans lagkamrater inledde fighten på ett strålande sätt.

I den 12:e minuten utnyttjade Maxime Sainte ett misstag av målvakten i Qviding. Bollen placerades fint intill vänsterstolpen.

Ett par minuter senare stod det 2-0. Maxime Sainte styrde upp bollen i nättaket.

Sedan var det slut på det roliga.

Gästerna reducerade på en straff i den 26:e minuten och efter 30 minuter tvingades OAIK:s Johan Arvidsson kliva av (han har alltjämt problem med foten).

Kvitteringen kom i början av den andra halvleken.

”På tok för dåligt”

OAIK kunde ändå ha vunnit matchen. Undertecknad tänker framför allt på André Reinholdssons chans, då han kom fri till vänster i straffområdet. Men, nej…

”Leder man med 2-0 på hemmaplan, så ska man vinna. Vi assisterar, halvt om halvt, till deras mål. Varsågod och gör mål, ungefär. Det är på tok för dåligt. Jag hittar knappt ord.”

Varför blir det så här?

”Det beror kanske på okoncentration och en oförmåga när det gäller att värdera situationer på rätt sätt”, svarar OAIK-tränaren.

Men under de första 20 minuterna spelade ni bra…

”Jag tycker faktiskt inte att vi spelade bra då heller. Vi gjorde två mål tack vare två bra prestationer. Men spelmässigt kom vi inte upp i nivå. Vi kunde lika gärna ha förlorat. Qviding var bättre än oss i den här matchen.”

Men Reinholdsson kunde lika gärna ha gjort 3-2…

”Ja, det var svängigt och så vill vi inte ha det. Vi måste titta på det här ordentligt och analysera det. Offensivt fungerar det, men vi släpper in på tok för många mål. Och motståndarna behöver ju i princip inte anstränga sig för att göra sina mål. Vi hjälper dem med det. Vi kan inte fortsätta på det här sättet”, säger Agim Hasani.