Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

På Halloween blir det spökvandring i den mörka Kristdalaskogen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

Söndag den 31 oktober firas Halloween och i Kristdala planeras årets läskiga spökvandring på motionsspåret. Spökvandringen är väldigt populär och blev fullbokad förra året. ”Det lär bli fullbokat i år med,” säger Viktor Hultgren som är en av de ungdomar som ansvarar för evenemanget.

Att gå på spökvandring, spökbingo och spökpromenad är ett populärt sätt att fira Halloween i Oskarshamns kommun. Bland annat så anordnar Fallebo Gård spökbingo den 30 oktober och den 13 november arrangerar OCR-föreningen en spökrunda på OCR-banan i Kristineberg. I Kristdala planerar ungdomsrådet årets spökvandring på Halloween.

Vad är det som händer i Kristdala på Halloween?

”Alla våra besökare får chansen att besöka den hemsökta Kristdalaskogen där du riskerar att stöta på olika monster. Vilka monster som finns i skogen låter jag dock vara osagt men jag lovar att det kommer att bli läskigt”, säger Viktor Hultgren som är en av de ungdomar som ansvarar för årets spökvandring.

Populär spökvandring

Det är ungdomsrådet i Kristdala Samhällsförening som arrangerar den årliga spökvandringen som blivit allt mer populär med åren. Förra året infördes bokning för att sällskapen skulle kunna hålla avstånd dels på grund av pandemin men det var lyckat med bokning då många fick stå i kö och vänta.

”Det blev en jättelång kö. Folk frös och blev otåliga så det blev mycket bättre med förbokning. Vi vill släppa iväg ett sällskap i taget och uppmanar sällskapen att inte gå ifatt de som går före så att alla får den bästa upplevelsen”, säger Viktor Hultgren som påpekar att inte vänta med att boka.

”Det lär bli fullbokat i år med”, avslutar Viktor Hultgren.

Pumpa utskuren som en jack-o-lantern hör till Halloweenfirandet. Foto: Freepik

FAKTA / HALLOWEEN

Enligt Wikipedia är Halloween en högtid som infaller den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och Skottland, via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår. Halloween är inte synonymt med allhelgonadagen och allhelgonahelgen även om namnet, tidpunkten och att båda högtiderna anknyter till döden och döda.

Förutom jack-o-lantern pumpor, maskeradfester, skräckfilmer och spökvandringar så är en halloweentradition bland barn är att klä ut sig i spökkostymer, och gå runt i kvarteret för att be grannarna om bus eller godis, liknande påskkärringar i Sverige och Finland.

Halloween kom till Sverige på 50-talet och blev allmänt känt i mitten på 90-talet.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS