Peter Wretlund (S): ”Det här är ett bra och viktigt besked”

Peter Wretlund (S): ”Det här är ett bra och viktigt besked”

2022-08-17 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

”Priserna på el är extremt höga sedan Rysslands olagliga och brutala invasion av Ukraina. Europa har aldrig någonsin sett så höga el- och gaspriser som vi gör nu. Därför vill den socialdemokratiska regeringen införa ett högkostnadsskydd för elpriser för svenska hushåll och företag”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Det här handlar om 60 miljarder av de avgifter som betalats in till Svenska Kraftnät som ska återföras till svenska hushåll och företag. Minst hälften av det ska gå till hushåll som drabbats av höga elpriser, säger Peter Wretlund (S), regionråd med ansvar för regional utveckling, kultur och kollektivtrafik.

”På kort sikt förväntas alltså minst 30 miljarder ska gå till de hushåll som drabbats mest. Stödet ska nå dem så snart som möjligt antingen i form av sänkta priser, sänkta nätavgifter eller återbäring till hushållen”, skriver Socialdemokraterna.

– Det här är ett bra och viktigt besked som den socialdemokratiska regeringen idag kommer med. Vi är många som drabbats av de höga energipriserna. Det är bra att regeringen inte tänker låta Putin hålla svenska hushåll och företag gisslan, säger Peter Wretlund.

Dela gärna artikeln: