Så går tankarna hos OAIK inför matchen i Vänersborg

Så går tankarna hos OAIK inför matchen i Vänersborg

2021-05-21 0 av Thomas Wennerklint


INFÖR

Ettan Södra, omgång 8

Vänersborg IF – Oskarshamns AIK

Vänersvallen Nord

Lördag 22 maj 16.00

OSKARSHAMN

Serieledande Oskarshamns AIK beger sig under lördagen till Västergötland och match mot Vänersborg.

Vi åker dit med ett gott självförtroende och ska fokusera på hur vi vill spela fotboll, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

OAIK gick upp i serieledning efter klara 4-1 hemma mot Österlen i lördags.

På de fyra första hemmamatcherna har man maximala 12 poäng och en målskillnad på 14-5 hemma på Arena Oskarshamn. De tre bortamatcherna har resulterat i två 1-1-matcher och en förlust.

Hur summerar du de här inledande sju omgångarna?

– Det är klart godkänt så här långt. Personligen känner jag kanske att vi kunde haft tre poäng till, förlusten mot Qviding kunde blivit oavgjort och både borta mot Lindome och Åtvidaberg skapade vi tillräckligt med lägen för att ta tre poäng istället för en.

”Vi vet att vi kan slå alla lag i serien, men det gäller att behålla ödmjukheten”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Vi vet att vi kan slå alla lag i serien, men det gäller att behålla ödmjukheten. Vi måste vara medvetna om att division ett är fullt av kvalitetsspelare så slappnar man av det minsta lilla så blir man straffad. Sedan är det en lång serie så det gäller att behålla koncentrationen hela vägen, säger Ardi Ajeti.

Jag har sett alla era matcher och jag måste ge er beröm för ni spelar en väldigt underhållande och fartfylld fotboll som är rolig att titta på. Mycket rörelse och platsbyten.

– Det är roligt att höra och det är Agims (Agim Hasani, huvudtränare) förtjänst. Han började jobba med detta förra året och nu försöker vi utveckla det ännu ett steg. Det ligger mycket arbete bakom det som syns ute på planen, spelarna måste lära sig hur de ska röra sig och alla måste veta sina roller. När det fungerar så är det svårt att försvara sig mot.

Nu är gäller det Vänersborg som parkerar på en nionde plats med 10 poäng, fyra efter er. Vad kan du säga om dem?

– De har en brittisk tränare och spelar en fysisk fotboll, slår en hel del långbollar och satsar på omställningar. Lite ”gammaldags” fotboll skulle man kunna säga. De började bra med tre raka vinster men sedan har det bara blivit en poäng på de fyra senaste matcherna.

– Men som sagt så åker vi dit med en bra känsla och ett gott självförtroende. Vi ska se till att spela vårt spel, så det kan bli en intressant match. Alla är taggade på att göra en bra insats.

– Anton Agebjörn är avstängd mot Vänersborg, men i gengäld är Malte Persson tillbaka, han var ju avstängd i förra matchen, avslutar Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Vänersborg:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Malte Persson, Albin Olsson, Anton Ekeroth, Filip Jägerbrink, Flamur Dzelili, Zakaria Sawo (bilden), Sadmir Zekovic, Oskar Stejdahl, Pontus Fredriksson, Kgotso Masangane, Samuel Östlund, Johan Arvidsson, Olle Lindqvist, Viktor Krüger

  • Anton Agebjörn (avstängd) samt skadade duon Hampus Svensson och Marcus Mikhail missar matchen

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN