Så mycket pengar fick FF BIO Discgolf i Oskarshamn av Sparbanksstiftelsen

Så mycket pengar fick FF BIO Discgolf i Oskarshamn av Sparbanksstiftelsen

2021-12-04 Av av Caroline Andersson

OSKARSHAMN

19 000 kronor.

Så mycket pengar fick FF BIO Discgolf, Frisbeeföreningen Blåkulla i Oskarshamn, av Sparbanksstiftelsen Kronan på lördagen.

S-politikern Yvonne Bergvall delade ut checken vid Fallebo gård, där discgolfbanan ligger.

Andreas Erlandsson Föreningslyftet, Yvonne Bergvall Sparbanksstiftelsen Kronan, Henrik Jonasson ordförande i FF BIO Discgolf och Mathias Nielsen medlem i FF BIO Discgolf. Foto: Caroline Andersson

För omkring ett år sedan fick FF BIO Discgolf 72 000 kronor av Föreningslyftet. Tack vare de båda bidragen kan föreningen ta rejäla kliv mot drömmålet – en 18-hålsbana.

Med hjälp av pengarna från Föreningslyftet kunde de 18 korgarna köpas in – och 16 av dem är redan på plats.

”Vi har funnits sedan augusti 2019”

HENRIK JONASSON, ORDFÖRANDE I FF BIO DISCGOLF

– Vi har funnits sedan augusti 2019. Det var en återstart. Det fanns en förening för 13-14 år sedan. Verksamheten har gått i stå på grund av det pandemiska läget, men vi har jobbat på med vår dröm om en 18-hålsbana i Oskarshamn. Det krävs 18 hål för att vi ska kunna ha nationella tävlingar. Vi är oerhört tacksamma för det stödet som vi har fått, via Föreningslyftet och Sparbanksstiftelsen. Vi fortsätter att söka bidrag för att kunna färdigställa banan. Det här hjälper oss en bra bit på vägen, sa Henrik Jonasson, som är ordförande i FF BIO Discgolf med ett 60-tal medlemmar.

Banan är till för alla – både kommuninvånare och tillfälliga besökare.

– Det kommer inte att kosta något att spela på den.

Discgolf är en populär sport – det finns redan flera banor i länet (två 18-hålsbanor i Västervik och Kalmar samt en i Nybro och en i Mönsterås).

”Jag får se om jag kommer ut någon gång och provar”

YVONNE BERGVALL

– Det känns roligt att kunna anlägga en stor bana här i Oskarshamn också, sa Henrik Jonasson.

Föreningen arrenderar marken av Oskarshamns kommun, det är ett treårigt avtal som kommer att förlängas.

– Det är ett fantastiskt område som kommunen har. Och frisbeegolfen berikar området. Det är nära till stan – men ändå väldigt fritt och vackert. Det känns jättebra att ni nu får möjligheten att utöka från nio till 18 korgar. Det blir spännande att se vad som händer framöver. Hoppas att det går bra för er. Jag får se om jag kommer ut någon gång och provar, sa Yvonne Bergvall.

Hon berättade att Sparbanksstiftelsen delar ut 140 000 kronor per år.

– Vi försöker blanda mellan idrottsföreningar och kulturföreningar – och nya föreningar.

Kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) representerade inte Oskarshamns kommun vid Fallebo gård i dag – han var med som representant för Föreningslyftet, som får pengar ur mervärdesavtalet – som går till föreningsstyrelsen i Attraktiva Oskarshamn, dit föreningar har möjlighet att skicka sina ansökningar.

”Det finns ganska mycket pengar kvar att dela ut”

ANDREAS ERLANDSSON

– Vi uppmanar föreningar att ansöka – det finns ganska mycket pengar kvar att dela ut, sa Andreas Erlandsson, som berättade att man gärna ser att det leder till tävlingar, som i det här fallet.

– Då tar man hit en massa folk – och det gynnar övriga näringar också – som hotell och restauranger. Vi får ett mervärde av det.

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn