Så ser det ut i OAIK inför matchen mot Ljungskile

Så ser det ut i OAIK inför matchen mot Ljungskile

2021-04-30 Av av Thomas Wennerklint

OSKARSHAMN

INFÖR

Ettan Södra, omgång 5

Oskarshamns AIK – Ljungskile SK

Arena Oskarshamn

Lördag 1 maj kl. 16.00

Förra lördagens match i Åtvidaberg gav en poäng och denna lördag kommer Ljungskile till Oskarshamn.

– Ett lag som är topptippat av många, men de har haft det tufft på bortaplan hittills, säger Oskarshamns AIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Det är OAIK:s tredje hemmamatch för säsongen och nu står Ljungskile SK på Arena Oskarshamn på programmet. Gästerna spelade förra året i superettan men slutade sist och blev direktnedflyttade till Ettan Södra igen. Bohuslänningarna har på sina fyra matcher spelat ihop sex poäng och ligger på en sjunde plats, två placeringar bakom OAIK i tabellen.  

Starka hemma

OAIK har inlett starkt på hemmaplan med två segrar mot Utsikten (2-1) och Torn (5-1) och Ljungskile har haft det tufft de tre gånger de tidigare varit på besök i Oskarshamn. Mötena har slutat med två OAIK-vinster och en oavgjord match.

Det blev 1-1 senast borta mot Åtvidaberg. Vad tar ni med er från den matchen?

– Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna, på det sättet var det en mycket bättre bortamatch än den mot Qviding där vi nästan inte skapade något framåt, säger Arid Ajeti.

– Samtidigt så måste vi vara mer metodiska, tro på vår spelidé och fortsätta spela som vi bestämt. Sista tio mot Åtvidaberg frångick vi det och det blev väldigt rörigt. Vi stressade och tappade boll i fel lägen.

– Inför Ljungskilematchen har vi tränat en del på det vi gjorde mindre bra senast men också förstärkt det vi gjorde bra. 

Jag antar att det finns en revanschlust i laget nu.

– Absolut! Det har sett bra ut på träningarna i veckan och vi vet att vi är starka på hemmaplan, men vi ska vara ödmjuka inför uppgiften och ha rätt inställning – då får Ljungskile jobba hårt om de ska få med sig poäng hem.

Vad vet ni om Ljungskile?

– De tippas ju högt i tabellen eftersom de kommer från superettan, men de har haft det tufft på bortaplan så här långt, två förluster har det blivit. Det är ett lag som kan variera sitt spel, både slå långa bollar och jobba med kortpassningsspel.

Truppen är densamma som mot Åtvidaberg med det tillägget att mittbacken Viktor Krüger, som anslöt på lån från Kalmar FF i veckan, tillkommer. Känns truppen komplett nu?

– Ja, nu har vi egentligen två spelare på varje position och det är ju en trygghet, säsongen är lång. Vi får en ökad konkurrens och också många möjligheter att förändra matchbilder nu när vi har en så stark bänk, menar Ardi Ajeti.

”Utvecklingsbar”

– Vad gäller Viktor så gjorde han ju 24 matcher för oss förra året. Vi får en ung och utvecklingsbar spelare som vi tror kan ta ytterligare kliv i år.

OAIK:s trupp mot Ljungskile:

Målvakter: Gustav Nyberg, Michael Hartmann

Utespelare: Malte Persson, Anton Agebjörn, Albin Olsson, Anton Ekeroth, Filip Jägerbrink, Luka Dobrijevic, Flamur Dzelili, Zakaria Sawo, Sadmir Zekovic, Oskar Stejdahl, Pontus Fredriksson, Hampus Svensson, Kgotso Masangane, Samuel Östlund, Johan Arvidsson, Viktor Krüger

  • Olle Lindqvist och Marcus Mikhail är skadade och missar matchen

ARKIVFOTO: THOMAS WENNERKLINT

Dela gärna artikeln: