Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Så svarar socialchefen och socialnämndens ordförande på Carina Lindeståls kritik

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamns-Nytt har bett socialchefen Anna Lindquist och socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) att kommentera kritiken som Carina Lindestål framförde i en artikel i vår tidning.

”Jag blir, uppriktigt sagt, både förvånad och ledsen när jag läser rubriken på artikeln”, säger Rolf Lindström.

”Jag vet vilket fantastiskt arbete som vår personal på drygt 600 personer inom äldreomsorgen gör 365 dagar om året, 24 timmar per dygn. Inte minst under den aktuella situationen med covid-19.”

”Att äldreomsorgen lyckats så bra med att minska utbrott av covid-19 beror till stor del på att personalen följt alla hygienregler som upprättats och till 100 procent ställt upp för våra brukare. Om vi väljer att förhålla oss de objektiva undersökningar som görs med jämna mellanrum så kan jag konstatera att äldreomsorgen inom Oskarshamns kommun har en god kvalitet på både äldreomsorg och hemtjänst”, säger Rolf Lindström.

”Finns säkert förbättringspotential”

”I de öppna jämförelser utförda av Socialstyrelsen och som omfattar brukarundersökningar kan konstateras att den upplevda kvaliteten på både äldreomsorg och hemtjänst är mycket god hos personer som omfattas av denna. Oskarshamns kommun jämförs också kontinuerligt med ett 90-tal kommuner över hela Sverige vad gäller bland annat äldreomsorg. Inte heller sticker vi ut på något negativt sätt, snarare tvärtom. Det finns säkert en förbättringspotential inom vissa områden inom äldreomsorgen, men låt oss då koncentrera oss på detta istället för att grovt negativt generalisera en väl fungerande verksamhet”, säger Rolf Lindström.

”Jag är stolt”

Socialchefen Anna Lindquist svarar kortfattat när vi ber henne kommentera Carina Lindeståls kritik:

”Jag delar inte den uppfattningen. Jag är stolt över de medarbetare vi har i vård och omsorg, de gör ett fantastiskt arbete. Jag är också tacksam för alla vikarier som på ett fantastiskt sätt ställt upp i sommar, en extra speciell sommar med anledning av coronaviruset som påverkat oss mycket”, säger Anna Lindquist.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS