Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så vill Socialdemokraterna i Högsby kommun satsa på Fågelfors, Berga, Ruda och Fagerhult

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

HÖGSBY KOMMUN

Socialdemokraterna i Högsby kommun vill att utvecklingsplaner ska tas fram för orterna Fågelfors, Berga, Ruda och Fagerhult – i nämnd ordning – under den kommande mandatperioden.

Partiet skriver om det i en fullmäktigemotion som lämnades in på fredagen.

Vill börja i Fågelfors

Socialdemokraterna vill att ekonomiska resurser för genomförandet av utvecklingsplanerna i de ovannämnda tätorterna ska avsättas i budget och plan för åren 2024–2027 – för en ort i taget, med start i Fågelfors.

Det är Jonas Erlandsson (bilden), oppositionsråd och kommunalrådskandidat, som har skrivit under motionen.

Han konstaterar att folkmängden sjunker i kommunen – och att Socialdemokraterna inte upplever att det finns en politisk plan för att hantera ”denna förödande utveckling”.

”Stort behov”

”Minskningen sker framför allt i de fyra mindre tätorterna, medan byarna, den rena landsbygden och Högsby som tätort, klarar sig bättre. Vi ser ett stort behov av att vi politiker, tjänstepersoner, föreningsliv, näringsliv och boende i de mindre tätorterna i kommunen, i dialog och tillsammans, tar fram utvecklingsplaner under den kommande mandatperioden”, skriver Jonas Erlandsson.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS