Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Skola gick ut med valresultat för tidigt: ON säger nej när staten ber oss att ta bort en artikel

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

“Vi har noterat att ni har skrivit om Vallhallaskolans skolvalsresultat! Det är toppen att ni har uppmärksammat resultatet. Men det har tyvärr skett för tidigt. Tidigaste datum för att delge skolvalsresultatet är den 10 juni, dagen efter EU-valet. Vi förstår att skolan har missat informationen som ligger med i instruktionshäftet för skolvalet och har kontaktat skolan för att be dem att ta ner sitt skolvalsresultat från intranät och annan publik plats och hålla det opublicerat till den 10 juni”, skriver Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor i ett mejl till Oskarshamns-Nytt.  

“Vi ber er därför att snarast ta bort artikeln, men gärna lyfta den igen sedan efter den 10 juni då vi även delger det nationella resultatet som ni kan jämföra med, se mucf.se/skolval”, skriver myndigheten.

ON har förståelse för hur staten tänker men, nej, ON lägger sig inte platt för en myndighet.

Vi har pressfrihet i Sverige och det är inte vår tidning som har gjort fel.

Många har redan läst artikeln och vi har dessutom publicerat en debattartikel samt en nyhetsartikel som en direkt reaktion på skolvalsresultatet.

Att vara undfallande i det läget, när staten hör av sig ett dygn efter publiceringen av skolvalsresultatet, nej, det är inte ON.

”Självklart menar vi inte att ni gjort fel. Det var helt enkelt ett önskemål. Vi har full förståelse för ert beslut”, skriver Jenny Sengoltz , presstjänsten, MUCF, i ett e-postmeddelande till undertecknad på onsdagskvällen.

Genrebild: Peter A Rosén

+1
39
+1
2
+1
0
+1
6
+1
1
+1
1
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS