SKRÄLLEN: Kalmar FF besegrade svenska mästaren BK Häcken på bortaplan

Mål, Häcken: Bénie Adama Traore (53), straffspark.

Mål, KFF: Simon Skrabb (3), Noah Shamoun (10), Mileta Rajovic (71).

Publik: 4 165 betalande åskådare (på Bravida Arena på Hisingen i Göteborg).

Kalmar FF skrällde borta mot svenska mästaren BK Häcken på lördagskvällen.

KFF vann med 3–1 (2–0).

Det var topptippade Häckens första förlust för säsongen (och första förlusten sedan juli förra året) och KFF:s andra vinst i följd.

Smålands fotbollsstolthet stod för en riktig chockstart.

Efter tio minuter ledde laget med 2–0 – efter mål av Simon Skrabb (hans andra för säsongen) och Noah Shamoun.

Noah Shamoun, Kalmar FF.
Noah Shamoun. Foto: Pierre Stjernfeldt

I den 27:e minuten räddade KFF-målvakten Ricardo Friedrich en straff (han stod kvar mitt i målet och Mikkel Rygaard sköt rakt på honom).

Kalmar FF-målvakten Ricardo Friedrich
Ricardo Friedrich. Foto: Pierre Stjernfeldt

Några minuter senare hade Häcken en boll i ribban.

Vi fick dock inte se fler mål under den första halvleken.

”En ruggigt dålig förstatouch”

Simon Skrabb till Discovery+

– Det var en ruggigt dålig förstatouch som blev till två perfekta. Sedan var det bara att använda högerdojan, svarade Simon Skrabb när Discovery+ intervjuade honom under halvtidsvilan och frågade om hans mål.

”Försvarade kompakt”

– Vi försvarade kompakt, som vi vet att vi kan göra. Och vi var effektiva på våra omställningar. Sedan har vi ett ganska balanserat anfallsspel också, tillade han (efter drygt en timmes spel blev han utbytt, då han hade någon form av känningar och därför inte kunde spela vidare).

Simon Skrabb, Kalmar FF
Simon Skrabb. Foto: Pierre Stjernfeldt

I början av den andra halvleken fick Häcken ytterligare en straff. Och den här gången blev det mål (Bénie Traore).

Första målet i KFF

I den 71:a minuten skickade Mileta Rajovic in sitt första mål i KFF-tröjan.

Mileta Rajovic, anfallare i Kalmar FF.
Mileta Rajovic. Foto: Pierre Stjernfeldt

KFF, som har inlett seriespelet i allsvenskan med två vinster och en förlust och är tabelletta efter skalpen i Göteborg, möter Halmstad på hemmaplan nästa söndag.