Sommarens fem heta solglasögontrender – både stil- och solsäkert

Sommarens fem heta solglasögontrender – både stil- och solsäkert

2022-07-23 Av av Oskarshamns-Nytt

TREND

Ton i ton, 70-tal och Top Gun – det är några av de stekheta solglasögontrenderna för sommarens smartaste trend – att skydda ögonen och att göra det med stil! ”Ögonen är en av våra absolut känsligaste kroppsdelar, de förtjänar ett riktigt bra och snyggt skydd”, säger Caroline Schiller, optiker och produktchef Specsavers.

Solen och sommaren har gjort efterlängtad comeback, men ögonen behöver samtidigt skyddas. Solglasögon är inte bara ett stilsäkert sätt att insupa solens strålar, det förebygger också ögonskador, ökar säkerheten när du kör bil och minskar bländning. UV-skydd är viktigt – men tänk även på att ha tillräckligt stora bågar som skyddar den ömtåliga huden runt ögonen och hindrar UV-strålarna att ta sig in i ögonen från sidorna.

– Ögonen är en av våra absolut känsligaste kroppsdelar, de förtjänar ett riktigt bra och snyggt skydd. Men det är skillnad på solglasögon och solglasögon. Idag tycker många om att ha några olika alternativ att variera med för att matcha sin stil, därför köper man kanske några billigare par i stället. Men köper man ett par solsäkra bågar hos en optiker får man ett oslagbart skydd, säger Caroline Schiller, produktchef och optiker Specsavers.

Solglasögontrender sommaren 2022

Soldyrka med varsamhet är alltså alltid rätt – och här är fem stekheta solaglasögontrender hos Specsavers för sommaren 2022!

#1 Ton i ton

Färgade glas skyddar ögonen från UV-strålning och ger det du ser en mer naturlig look i starkt solljus. Rosa färg på glaset är inte bara är snyggt utan också perfekt för dig som cyklar mycket, då det förbättrar kontrasterna och sikten. Grön färg minskar belastningen på ögonen och passar extra bra för dig som utövar precisionsporter som tennis och golf. Win win!

#2 Kvalitetsbågen

Slit och släng-kulturen möter kraftigt motstånd även när det gäller solglasögon. Vi ser en vilja för att investera långsiktigt i sina bågar och välja ”trender” som är varaktiga. Med olika ansiktsformer är ”rätt” bågar ytterst individuellt – därför är det viktigt att välja form efter vad du trivs bäst i.

#3 70-talet

Flower power, den avlånga spetsiga skjortkragen, bootcutjeansen har varit tillbaka ett tag nu – liksom 70-talsbågarna. Våga ta ut svängarna och satsa stort – ju större bågar desto bättre! Tonade glas i färger som går mot de gula och orangea tonerna är färgen på glaset du ska välja om du vill anamma årtiondet. Gul färg på glaset är också smart vid väderförhållanden med dåligt ljus – som dis och dimma – inte helt ovanligt för svensk sommar!

#4 Slipat och stylat

Gör dina solglasögon personliga genom att slipa dem enligt din styrka, dessutom praktiskt! Slipp byta mellan glasögon och solglasögon en glassig dag och fokusera på att njuta med stil. Förutom att få dem i din styrka kan du få polariserande glas för att minska bländning.

#5 Top Gun ligger i topp

Det är inte bara 70-talets comeback som man märker av, även 80-talets influenser är närvarande i flera avseenden. Syntharna hörs i varannan låt, modet präglas av axelvaddar och hockeyfrillor – och inte minst toppar uppföljaren av Top Gun biosalongernas listor. Det är inte konstigt att även pilotbågarna är hetare än någonsin.

Specsavers heta solglasögon 2022

Foto: Specsavers

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn