Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Stefan Engdahl ny vd för SKB

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

NÄRINGSLIV

Stefan Engdahl har utsetts till ny vd för SKB. Han kommer närmast från Trafikverket där han idag är planeringsdirektör med ansvar för planering av statlig infrastruktur för vägar, järnvägar samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Han har varit verksam i ledande positioner inom Vägverket/Trafikverket sedan slutet på 1990-talet.

– SKB har ett viktigt uppdrag i att omhänderta kärnavfall och står inför att bygga ett slutförsvarssystem i både Forsmark och Oskarshamn. Jag ser fram emot att kunna bidra till det svenska kärnavfallsprogrammet och därmed fossilfri elproduktion i Sverige, säger Stefan Engdahl.

SKB:s huvudägare är Vattenfall AB och elproduktionschef Torbjörn Wahlborg (tillika SKB:s styrelseordförande) har lett rekryteringen av vd:

– Stefan Engdahl har en gedigen erfarenhet av att leda stora program och infrastrukturprojekt i en verksamhet som påverkas av politiska beslut. Han har också stor vana av affärsmässiga förhandlingar och dialoger.

– Den här erfarenheten i kombination med ett resultatorienterat ledarskap är viktigt i den intensiva fas SKB befinner sig i, säger Torbjörn Wahlborg.

Stefan Engdahl kommer att tillträda den 1 oktober 2023.

Foto: SKB

+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS