Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Stefan H Lindéns nya filmprojekt: Stjärnspäckad actionkomedi med Åkerman och Hellenius

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FILM

Producenten Stefan H Lindén hade nyligen tackfest för den omåttligt populära tv-serien Eagles avslöjade då att han hade ett nytt filmprojekt på gång. I ett pressmeddelande från SF Studios står det klart att Stefan H Lindén producerar den stjärnspäckade actionkomedi “Ett sista race” med David Hellenius och Hollywoodskådisen Malin Åkerman i regi av Edward af Sillén.

Actionkomedi “Ett sista race” är en komedi för hela familjen som utspelar sig en actionfylld bilracingvärld. För regi står Edward af Sillén som även skrivit manus tillsammans med David Hellenius och Lars Vasa Johansson. Inspelningen av storsatsningen drar igång denna vecka i Västra Götaland för att sedan fortsätta i Norrbotten.

Historien om en streetracing-legend

“Ett sista race” berättar historien om streetracing-legenden Dennis, som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Efter att ha försummat sitt äktenskap och varit frånvarande större delen i sin 16-åriga dotter Hannas liv har Dennis bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna ska delta i ett race med sin nya kille Charlie. För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Regissör, producent och skådespelare i filmen Ett sista race
Från vänster Edward af Sillén och Stefan H Lindén med den stjärnspäckade ensemblen som består av Sara Soulie, Malin Åkerman (ex-frun Tove), David Hellenius (Dennis), Johan Ulvesson, Peter Dalle, Elsa Öhrn (dottern Hanna), Malte Gårdinger (Hannas pojkvän Charlie), Ola Forssmed, Jonas Karlsson och Johan Glans. Sissela Kyle saknas på bilden. Foto: SF Studios

Samlat ett magiskt team

Filmen regisseras av Edward af Sillén, som haft stora publikframgångar med sina senaste filmer, regidebuten “En del av mitt hjärta” (2019) och som manusförfattare för “En underbar jävla jul” (2015). Han är också en av landets mest anlitade regissörer och manusförfattare för otaliga teateruppsättningar, musikaler och underhållningsprogram.

”Jag drivs alltid av en enorm lust att göra saker som de svenska biljettköparna inte fått se förut – och har länge gått med en hemlig dröm att göra en storslagen svensk bilactionkomedi. Så jag har samlat vad jag upplever är en riktig drömcast, och ett magiskt team runt mig. Det är bara att tuta och köra!”, säger Edward af Sillén, regissör och manusförfattare.

En hyllning till bilactionkomedin

”Det ska bli så kul att sätta igång att spela in “Ett sista race”. Det kommer bli underhållning för hela familjen, vilket är precis det jag vill ha när jag går på bio”, säger den folkkära komikern, skådespelaren och programledaren David Hellenius spelar även den manliga huvudrollen Dennis.

Den internationellt erkända Hollywoodstjärnan Malin Åkerman spelar rollen som Dennis exfru i filmen och återvänder därmed till svensk film och samarbete med Edward af Sillén. Förra gången de arbetade tillsammans var på musikalfilmen “En del av mitt hjärta” (2019).

“Ett Sista Race” är verkligen en hyllning till bilactionkomedin. Med Edward som regissör, fantastiska skådespelare, storslagna stuntscener och ett otroligt underhållande manus så känner jag att vi har de bästa av förutsättningarna för att skapa en oförglömlig filmupplevelse för biopubliken”, säger Stefan H. Lindén, producent på SF Studios.

Biopremiär juldagen 2023

Denna vecka startar den omfattande inspelningen av filmen i Västra Götaland för att sedan fortsätta i Norrbotten. Bilactionscenerna kommer att spelas in i Sverige med internationellt stunt- och VFX-team. Filmen beräknas ha biopremiär i Sverige på juldagen 2023 följt av en lansering internationellt samt på C More och TV4.

Stefan H Lindéns serie Eagles har fått ett otroligt genomslag med en miljon tittare i snitt per avsnitt. Efter fyra säsonger har serien avslutats och filminspelningarna av hans nya projekt “Ett sista race” inleds denna vecka. Foto: Niclas Ådemark

FAKTA / SF STUDIOS

SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Foto: SF Studios (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS