Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Unga talangerna Oscar och Adrian laddade inför helgens EM-tävling i traktorpulling

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Just nu pågår intensiva förberedelser för Team Fire och Team Ruden inför helgens stora mästerskap. Traktorerna har förberetts noggrant på gården i Ruda By utanför Mörlunda. Anledningen? På fredag startar Europa Mästerskapet i Tractorpulling i Brande, Danmark. Sverige kommer att representeras av 17 traktorer, varav fyra kommer från just Mörlunda.

Europa Mästerskapet i Tractorpulling i Brande, Danmark går av stapeln i helgen. Sverige ska representeras av totalt 17 traktorer. Två av dessa traktorer kommer att styras av 13-åriga Oscar Knutsson, medan de andra två kommer att köras av 17-åriga Adrian Rudén. Båda dessa unga män började köra traktor vid en tidig ålder och har nu blivit framstående inom sporten.

Trädgårdstraktor

Oscar kommer att tävla med sina traktorer Green Fire och Yellow Fire. Green Fire, en trädgårdstraktor med 24 hästkrafter, kommer att tävla i klassen 500 stock. Yellow Fire, utrustad med en Suzuki Swift motor på 103 hästkrafter, kommer att tävla i klassen 500 modifierad.

Det är Oscars första säsong med Yellow Fire, men han ligger redan på en delad första plats i SM med bara en tävling kvar för säsongen.

Oscar Knutsson
Oscar Knutsson med båda sina traktorer

Många hästkrafter

Adrian kommer att köra med sina traktorer Double Trouble och Countdown. Countdown, en Valtratraktor med cirka 2 000 hästkrafter, kommer att tävla i klassen Limited Super Stock. Double Trouble, som har en lastbilsmotor på cirka 3 000 hästkrafter, kommer att tävla i Light Modified.

Precis som Oscar ligger Adrian också i toppen av SM-tabellen.

Adrian Ruden
Adrian Ruden i Double Trouble

Hoppas på framgång

För både Oscar och Adrian är det inte bara spänningen i själva tävlingsmomentet som lockar. De uppskattar också stämningen och gemenskapen som uppstår mellan alla team under tävlingarna.

Oscar kommer att köra med sina båda traktorer på fredagskvällen, medan Adrian tar över ratten på lördagskvällen. Det är upplagt för en spännande helg i Brande, där Sverige hoppas på framgång i Europa Mästerskapet i Tractorpulling.

Oscar Knutsson i Yellow Fire
Oscar Knutsson i Yellow Fire
Teamet med traktorerna i bakgrunden
Team Fire, från vänster Maria Knutsson, Per Knutsson och Oscar Knutsson samt Team Ruden, Adrian Ruden, Christian Ruden och John Sörensen är redo inför helgens EM-tävling i Danmark.

Foto: Privat

+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS