Vilka stjärnor vill du se i en Walk of Fame i Mönsterås?

Vilka stjärnor vill du se i en Walk of Fame i Mönsterås?

2021-06-10 Av av Peter A Rosén

MÖNSTERÅS KOMMUN

Mönsterås kommun är på väg att få en egen Walk of Fame.

Vilka personer skulle du vilja se i den stjärnparaden?

Mönsterås-Nytt har funderat lite och kommit fram till att namn som Carl Boberg (han som skrev psalmen O Store Gud), Roland Åkesson (kommunalrådslegendaren) samt fotbollsspelarna Roger Magnusson, Benno Magnusson, Thomas Sunesson och Hans Eklund känns givna. Och det finns givetvis fler…

Inte färdiga

Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat med frågan och det finns redan en lista med namnförslag. Men kommunen går inte ut med den förrän den är färdig, berättar kommunalrådet Anders Johansson (C) efter veckans sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott.

”Och tanken är att vi ska börja med historiska personer – som är kända och/eller haft betydelse för kommunens utveckling på något sätt”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

– Men det är ett bra och spännande projekt som arbetsutskottets politiker ställer sig positiva till. Vi går vidare med det och tittar på var vi skulle kunna placera dessa stjärnor. Troligtvis blir det någonstans i hamnområdet i Mönsterås. Och tanken är att vi ska börja med historiska personer – som är kända och/eller haft betydelse för kommunens utveckling på något sätt. Vi har fått in jättebra förslag på kända personer inom kultur, politik, idrott och andra områden.

”Levande stjärnparad”

– Sedan fyller man på med i dag levande personer. Och vi ska fylla på med personer i framtiden. Det ska vara en levande stjärnparad. Sedan är det förstås omöjligt att genomföra detta utan att det blir diskussioner om vilka som är med och inte med, säger Anders Johansson, som berättar att det finns planer på att koppla en QR-kod till de olika stjärnorna (samma system som redan används när det gäller andra sevärdheter i kommunen), så att man får upp information om personen i fråga när man klickar.

Dela gärna artikeln: