ABBAs nya låtar gör succé – miljontals lyssningar av de två nya singlarna

ABBAs nya låtar gör succé – miljontals lyssningar av de två nya singlarna

2021-09-05 Av av Annicka Gunnarsson

KULTUR & NÖJE

Agneta, Björn, Benny och Anni-Frid är tillbaka i rampljuset med ny musik efter närmare 40 år. Tidigare i veckan kom den stora nyheten om att ABBA släppt två nya singlar från ett kommande album samt att de producerar en unik arenakonsert i London.

De nysläppta singlarna från det kommande albumet ”Voyage” gör redan stor succé med miljontals lyssningar.

Under flera års tid har det ryktas om ABBAs återförening och tidigare i veckan bjöd bandet in till presskonferens för att presentera det nya albumet ”Voyage” med tio nyskrivna låtar.

Miljontals lyssningar

I samband med presskonferensen släpptes bandets två första singlar, de första på närmare 40 år. Singlarna, ”I Still Have Faith In You” och ”Don’t Shut Me Down”, har redan har miljontals visningar på YouTube och lyssningar på olika streamingtjänster.

Albumet med de tio nyskrivna låtarna släpps den 5 november och går att förbeställa redan nu.

Unika konserter i London

Under våren 2022 blir det unika konserter i London. Konserten kommer att vara ett mellanting mellan det fysiska och det digitala. För ändamålet har bandet låtit byggt en unik arena, speciellt designad för ABBA Voyage, i Queen Elizabeth Olympic Park.

Specialeffektsföretag har återskapat ABBA

Arenan rymmer 3 000 personer och är byggd utifrån bandets tidlösa musik och beskrivs som en unik upplevelse som aldrig tidigare skådats. Bandet kommer att framträda digitalt tillsammans med livemusiker. Agneta, Björn, Benny och Anni-Frid kommer således inte att själva stå på scenen utan som digitala abbor.

”Vi har återskapat Abba så som de såg ut under sin storhetstid”, säger Ben Morris på specialeffektsföretaget Industrial Light & Magic, ILM, i ett pressmeddelande från TT.

ILM är marknadsledande i Hollywood och har bland annat jobbat med specialeffekter i storfilmer som ”Star Wars”.

Scenshowerna i London kommer att bjuda på ABBA’s största och mest populära hits. Varje låt har noggrant valts ut av bandmedlemmarna. Biljettförsäljningen till konserterna startar den 7 september.

ABBA kommer att uppträda digitalt på scenshowen i London.

Se och lyssna på ABBAs nya låtar

Pressfoto: Industrial Light & Magic

Dela gärna artikeln: