Ann Linde deltar vid Natos informella utrikesministermöte

Ann Linde deltar vid Natos informella utrikesministermöte

2022-05-14 Av av Oskarshamns-Nytt

SVERIGE

Utrikesminister Ann Linde deltar den 14 maj i en middag i samband med Natos informella utrikesministermöte i Berlin. Sverige har som partnerland bjudits in tillsammans med Finland och den finska utrikesministern Pekka Haavisto.

Den 14 maj träffas Natos utrikesministrar för ett informellt möte i Berlin. Fokus för middagen kommer vara säkerhetsläget i Europa och stödet till Ukraina och Sverige och Finlands relation till Nato. Under mötet kommer Ann Linde redogöra för rapporten från de svenska säkerhetspolitiska överläggningarna som presenterades på fredagen.

Ökat informationsutbyte

I samband med det informella utrikesministermötet kommer Ann Linde även att ha ett separat samtal med Natos biträdande generalsekreterare Mircea Geoană och Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

Sverige är sedan 2014 så kallad Enhanced Opportunities Partner till Nato och regelbunden politisk dialog är en central del av partnerskapet. Sveriges samarbete med Nato har ytterligare fördjupats inom partnerskapets ram genom ökat informationsutbyte och samordning av aktiviteter och strategisk kommunikation, efter att den ryska aggressionen mot Ukraina inleddes den 24 februari.

Foto: Nato

Dela gärna artikeln: