Då öppnar vårterminens ansökningsperiod för körkortsstipendiet för elever på gymnasiet i Oskarshamn

Då öppnar vårterminens ansökningsperiod för körkortsstipendiet för elever på gymnasiet i Oskarshamn

2023-01-30 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

På onsdag – den 1 februari – öppnar vårterminens ansökningsperiod för körkortsstipendiet för elever på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn.

Det skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande på måndagen.

”Körkortstipendiet ges i form av ett ”paket” som består av körlektioner, teorilektioner och riskutbildning. Kostnaden för att ta körkort och att B-körkort är ett krav för många arbeten är bakgrunden till att stipendiet stiftades.”

”Det är roligt att se att många elever sökte stipendiet under hösten 2022”

Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun

”I samband med att stipendiet infördes förra året ansökte 262 elever, 241 elever beviljades stipendiet. Hittills har tre stipendieelever hunnit ta sitt körkort, och flera elever har körprov inbokade under februari månad”, skriver kommunen.

– Det är roligt att se att många elever sökte stipendiet under hösten 2022, och att en mycket stor andel av de sökande uppfyllde kraven för få sin ansökan beviljad. Det är också roligt att tre personer redan har hunnit få sitt körkort genom satsningen, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S).

Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun
Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

”Ansökningsperioden för körkortsstipendiet vårterminen 2023 är drygt två veckor och ansökan görs via en e-tjänst på oskarshamn.se. Mer information till vårdnadshavare och elever kommer inom kort. Den som ansökt under ansökningsperioden kan vänta sig svar på sin ansökan under mars 2023”, skriver kommunen.

Arkivfoto: Peter A Rosén (Oscarsgymnasiet i Oskarshamn)

Dela gärna artikeln med dina vänner: