”En av de finaste gåvor du kan ge dig själv”

”En av de finaste gåvor du kan ge dig själv”

2020-04-12 0 av Livscoachen


LIVSCOACHEN

Dessa tider är ett utmärkt tillfälle för introspektion.

Att faktiskt reflektera vad som sker inombords rent känslomässigt.

För när det är turbulens i den yttre världen så brukar det bli turbulens i den inre världen.

Hur väl känner du egentligen till ditt eget inre känslomässiga landskap?

Det som ofta händer i tider av oro är att rädslor från förr dyker upp. Det kan dyka upp tankar och obearbetade minnen som gör sig påminda. Vi kanske inte förstår det i första läget.

Saker vi lagt locket på och förträngt långt ned i vårt undermedvetna börja sakteliga leta sig upp till ytan. Marken börjar gunga under fötterna för saker och ting är inte som förr. Allt förändrar sig hela tiden och det kan även du göra.

Vi människor är fantastiskt duktiga på att ägna oss åt olika flyktbeteende som ofta tar sig i uttryck genom olika förströelse. Så vad är det vi flyr ifrån? Kanske oss själva? Att koppla av och ägna viss tid av livet åt förströelse är bra om det sker i balans med övriga livet. Däremot om det är i obalans och man tappar kontrollen då kan det vara en flykt från sina egna känslor.

Om man sysselsätter sig med en massa andra saker så slipper man känna det där som skaver inombords. Men när man varit korttidspermitterad, sjukskriven eller satt i karantän och alla sina vanliga förströelser inte längre ger ro inombords.

Det är då livet kommer ikapp.

Det är då man erbjuds en möjlighet att se skavet inombords och göra något åt det. Så fråga dig själv varför du känner som du gör?

Vad är det som gör dig rädd, arg eller kanske stressad? Men sök svaren inifrån, helt relaterat till just ditt liv. Inte i den yttre världen av information.

De svaren jag menar är de som du redan har i dig själv, inombords.

Nu, just i denna stund, har du möjligheten att inte längre fly från dina känslor. Att se dig själv i spegeln och faktiskt ta tillfället i akt att lära känna dig själv. Det kan vara en av de finaste gåvor du kan ge dig själv.

Det kanske till och med är på en ”meningen med livet”-nivå.

Det är frågor som endast du vet svaret på.

Med dessa tankar så skickar jag med tre frågor att fundera kring nu när möjligheten finns.

  • Vem är du?
  • Vad vill du?
  • När ska du göra det?

Markus Kalin

Certifierad livscoach på Ditt Livs Coachning

FOTO: SARA JONASSON

Allt är möjligt

Jag heter Markus Kalin och jobbar som egen företagare, livscoach och föreläsare. Mitt motto är ”Allt är möjligt” och min ambition är att tackla och tacka livet med den inställningen. Jag coachar både privatpersoner och har koncept riktade till företag som vill ta ett helhetsgrepp kring sin personalhälsa. Jag har flera olika föreläsningar som är inriktade på dels personlig utveckling men även gruppsamverkan.

www.dittlivscoachning.se