Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Än är inte sista ordet sagt om Hultgården

ANNONS

INSÄNDARE

Sista ordet är inte sagt Lindström!

I torsdagens OT står att läsa att Hultgården i Misterhult ska stängas den 1 september.

Oron är stor i stadshuset och nu måste man handla snabbt. Enligt Rolf Lindström, socialnämndens ordförande, är i stort sett alla boende på Hultgården idag stadsbor och man får känslan av att de tycker det ska bli skönt att få flytta ”hem”.

”Det glömde du”

Men Lindström, är det verkligen så?

Det är nämligen så att fler än hälften av de boende på Hultgården har anknytning till bygden.

Några av dem har flyttat till Misterhult via Oskarshamn och flyttar alltså ”hem”. Det glömde du nämna i artikeln. Att de dessutom trivs bra på Hultgården, det nämnde du inte heller.

Hultgården har idag en nedervåning som står tom. Med tapeter och färg, skulle detta bli ett utmärkt seniorboende. Det finns hyresgäster som har velat flytta in, även utan nya tapeter och färg, men de har fått nej från kommunen. Varför?

Arbetstillfällen försvinner

Att stänga äldreomsorgen i Misterhult leder till att arbetstillfällen försvinner och att butikerna i området tappar kunder.

Nedmonteringen av landsbygden är ett faktum. Det nämner inte Lindström, istället lyfter han fram partikollegan och kommunalrådet Ingela Ottossons ansvar för landsbygdsutveckling. Vi skulle gärna se henne oftare på besök hos oss, för vi vill visa att det finns en kraft och en vilja i bygden.

Viktig roll

Hultgården invigdes 1949 av landshövding Ruben Wagnsson och har spelat en viktig roll i samhället. Med hjälp av en omfattande namninsamling i protest mot nedläggningen hoppas vi att det blir kommunens alla invånare som ska avgöra om verksamheten ska vara kvar eller inte. Så än är inte sista ordet sagt Lindström.

För Folkinitiativet Rädda Hultgården

Lotta Sand Rydberg, Misterhults AIS
Carola Algesson, Misterhults Hembygdsförening
Gunilla Forsberg, Misterhults PRO
Karin Lokrantz Nilsson, Mörtfors Samhällförening
Edward Dunge, Figeholms Samhällsförening
Ulrika Karlsson, Fårbo Samhällsförening

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS