Fotboll: Sjätte vinsten i följd för Påskallavikslaget IF Stjärnan

4–0 (1–0) vann Påskallavikslaget med efter en övertygande andra halvlek.

Det var seriens två av fyra obesegrade lag som möttes.

För Stjärnan blev det sjätte segern av sex möjliga.

Lojal hade en oavgjord och fem vinster innan matchen.

Stjärnan är tunga hemma på Örnehed, dessutom fick Stjärnan en smakstart när måltjuven, Patric Fransson tåade in 1–0 redan efter fem minuter. Ett inkast från högerkanten som åkte lite flipper i Venaboxen innan Patric fick foten på bollen och in vid stolpen bakom Dennis Nielsen i Lojalmålet.

Fastnade ofta på kanterna

Spelmässigt tog Lojal över matchen och ägde mycket boll. Men gästerna fastnade ofta ute på kanterna och kladdade för mycket med bollen med kortpass och dragningar istället för att gå på mål eller slå långa, öppnande passningar. Lojal hade några bra skott men som Daniel Persson i hemmamålet effektivt tog hand om.

Framåt hade Stjärnan några ströanfall. Farligaste läget i första – utöver målet – hade Emil Ulmborg men bollen rullade utanför bortre stolpen.

– Vi slarvade alldeles för mycket i första. Dåliga passningar och var inte med på Lojals aggressiva spel.

– Det var vår mycket duktiga backlinje och målvakt som gjorde att vi höll nollan, sa Stjärnans tränare, Stefan Carlsson.

Bättre i andra

Det blev mycket bättre i andra, mycket beroende på att Patric Fransson nickade in 2–0 redan i 48:e minuten. Han stod vid bortre stolpen och fick en nickpassning efter en frispark. Patric satte den säkert i mål.

Efter det målet tomnade Lojal märkbart. Det var inte samma energi och fokus som gästerna hade i första. Istället började laget snacka mycket med domaren och gnälla.

Stjärnan höll sig lugna, och munnarna stängda.

3–0 var matchens snyggaste mål. Simon Kauppala kom fram på vänsterkanten, såg att målvakten var långt ute och drog på en skottlobb som gick in.

4–0 gick heller inte av för hackor. Adnan Smajic spelade ut till Sebastian Karlsson på högerkanten som i sin tur drev fram och slog ett perfekt inlägg efter marken som Adnan störtade fram på och satte i mål.

”Det har vi tränat på”

– Det har vi tränat på. Kul att se att våra övningar ger utdelning, sa en helnöjd Stefan Carlsson.

– Jag är nöjd med vårt spel i andra halvlek. Vi visste att de skulle tomna om vi gjorde ett mål till plus att vi var mer noggranna i vårt passningsspel.

Segern idag behövde Stjärnan med tanke på det tuffa derbymötet som väntar på lördag borta mot IFK Oskarshamn på Arena Oskarshamn.

– Det ska bli riktigt kul att möta IFKO. Vi vet att de har ett mycket bra lag men inget lag är oslagbart, säger Stefan Carlsson.

Och så är det.

Div. 5 NÖ

IF Stjärnan – SK Lojal 4–0

Målen: Patric Fransson 2, Simon Kauppala 1, Adnan Smajic 1.

TEXT & FOTO

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

Stjärnan fick en smakstart hemma mot Lojal när Patrik Fransson tåade in 1–0 redan efter några minuter.
Lite av spiken i kistan blev det när Patric Fransson nickade in 2–0 efter tre minuter i andra. Ett mål som tog musten ur gästerna.
Stjärnans Adnan Smajic har just styrt in 4-0.