Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Glädjebesked för Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Region Kalmar läns samarbete med Linnéuniversitetet om sjuksköterskeutbildning i norra länet utökas i samband med en förlängning av avtalet.

Region Kalmar län och Linnéuniversitetet förlänger avtalet om sjuksköterskeprogrammet i Oskarshamn och Västervik med sex år. Satsningen blir samtidigt mer långsiktig och utökas med ytterligare två platser i Västervik till totalt 23 platser och fortsatt 12 i Oskarshamn varje termin.

”Finns behov”

– Det finns behov av fler sjuksköterskor i länet och norra länsdelen är beroende av att ha utbildningsplatser placerade lokalt, säger HR-direktör Helen Persson.

Det var höstterminen 2013 som distansutbildningen med Region Kalmar län som medfinansiär startade i Västervik och Oskarshamn. Syftet var att skapa en tryggare kompetensförsörjning av sjuksköterskor. Sedan dess har antalet platser successivt byggts ut.

”Viktiga”

– Studentplatserna i Oskarshamn och Västervik är strategiskt viktiga för oss och vi är otroligt glada över att Linnéuniversitet vill fortsätta detta samarbete under lång tid framåt, säger Helen Persson.

Avtalet löper under sex år. Kostnaden för avtalet är som tidigare 1,5 miljoner för 2021 och därefter årlig indexuppräkning enligt pris- och löneuppräkningen för grundläggande högskoleutbildning samt resekostnader för studenter mellan studieorterna Oskarshamn och Västervik.

– Detta är ännu ett resultat av ett viktigt och givande samarbete med Linnéuniversitetet. I samverkan med universitetet har vi nu sett till att avtalet har ett mer långsiktigt perspektiv för en trygg kompetensförsörjning över tid, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson.

FOTO

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS