Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

HBTQ-föreläsare pratade illa om Sverigedemokraterna: Nu vill SD se tydliga riktlinjer

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Efter att en HBTQ-föreläsare talat illa om Sverigedemokraterna har SD skrivit en fullmäktigemotion om riktlinjer för externa föreläsare i skolan.

”I vår kommun är skolan en viktig arena för att forma våra ungdomars kunskaper och värderingar. Det är av yttersta vikt att eleverna utsätts för en lärandemiljö som är respektfull och fri från opassande eller partisk information. Nyligen har en oönskad händelse inträffat, där en extern föreläsare höll en föreläsning för våra elever, som innehöll ovårdade kommentarer om sitt eget sexliv och försök att påverka elevernas politiska åskådning. Det är av yttersta vikt att vi som samhälle arbetar tillsammans för att säkerställa att våra elever får en utbildning som är respektfull, mångsidig och från partiska påverkningar. Genom att implementera tydliga riktlinjer och regler för externa föreläsare kan vi uppnå detta mål och skapa en tryggare lärandemiljö för våra elever”, skriver SD:s gruppledare Leif Axelsson.

”För att säkerställa att skolan fortsätter att vara en plats där eleverna får en allsidig och respektfull utbildning föreslår vi sverigedemokrater att kommunfullmäktige beslutar:

  • Att kommunen ska utarbeta tydliga riktlinjer och regler för hur externa föreläsare får agera och vad de får säga till eleverna. Dessa riktlinjer bör inkludera att föreläsningar inte får innehålla ovårdat språk och inte aktivt försöka att påverka elevernas politiska åskådning.
  • Att innan externa föreläsare tillåts att föreläsa för eleverna bör skolorna noga utvärdera deras innehåll och presentation för att säkerställa att de överensstämmer med de upprättade riktlinjerna.
  • Att skolorna ska informera eleverna och föräldrarna om att skolan är ansvarig för vilken information som tilldelas eleverna under skoltid och främja ett ökat medvetande om att de kan rapportera eventuella oönskade händelser till skolledningen.
  • Att skolan förbättrar sin kommunikation med externa föreläsare för att säkerställa att de förstår skolans värderingar och riktlinjer så att deras föreställningar eller föreläsningar inte krockar med dem”, skriver SD.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Grafik: Sverigedemokraterna

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
10
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS