”Hela hockeyetablissemanget har gett oss en jättestor morot”

”Hela hockeyetablissemanget har gett oss en jättestor morot”

2020-10-27 0 av Peter A Rosén


OSKARSHAMN

– Vi krigade så det bara visslade om det – hela vägen, sa IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander till C More efter 3–2-vinsten mot Frölunda.

– Vi fick inte alls så mycket offensiv tid som vi ville ha i de två sista perioderna. Men vi krigade som tusan och vi hade ett grymt målvaktsspel (Joe Cannata). Sedan spelade vi ruggigt uppoffrande runt målet.

– Tyvärr gick vi bom i powerplayspelet och slog ner varandra och Frölunda fick ett två mot ett-läge i slutet. Men ruggig närvaro av Näsén (Pontus) som lyfte klubban i sista sekunden, sa Martin Filander till C More.

Inför matchen, i en intervju med vår tidning, sa han att IKO ville utnyttja Frölundas svagheter i egen zon.

Och det lyckades Oskarshamn med, tycker han.

”Det såg så ut”

– Ja, det såg så ut. Vi bestämde oss för att vinna kamper där inne. Vi var dessutom väldigt effektiva – det ska man vara ödmjuk och säga. Men vi trodde på det vi gjorde, sa han till C More.

– Hela hockeyetablissemanget (som har IKO i botten i sina tips) har gett oss en jättestor morot. Och alla spelare tror på varandras kapacitet. De är framför allt beredda att jobba för varandra. Det är det alltihop bygger på, sa IKO-tränaren till C More.

Han berättade också att han inte njuter så mycket av situationen, trots att det har gått väldigt bra så här långt (IKO ligger på sjätte plats i en haltande tabell).

”Njuter ingenting”

– Både och. På ett sätt njuter jag ingenting. Det får man göra efter säsongen. Men å andra sidan njuter jag av varenda träningsdag, när jag får jobba med spelarna och alla i staben. Det är underbart att komma till jobbet, sa Martin Filander till C More.

Frölundatränaren Roger Rönnberg sa så här i C More-sändningen:

– Vi lyckades förlora. Vi tappade skärpan i 6–7 situationer på hela matchen, vilket är ganska lite. Och de fick göra tre mål på de situationerna.

– Vi spelade inte färdigt försvarsspelet i de 6–7 situationerna som jag nämnde. Normalt släpper man inte in tre mål på det – man släpper kanske in ett mål på det. Och då vinner vi den här matchen. Men inte idag.

– Sedan tycker jag att vi var alldeles för trubbiga offensivt. Vi tillbringade jättemycket tid i anfallszonen – men alldeles för mycket tid i sarghörnen för att kunna göra det tredje målet och kanske fjärde målet också, sa Roger Rönnberg till C More.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se