Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

HOCKEY: Han är klar för spel i IK Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Den 25-årige centern Gustaf Westlund är klar för spel i IK Oskarshamn.

Kontraktet löper över två säsonger.

Det skriver IKO i ett pressmeddelande på långfredagen.

Gustaf Westlund, som föddes i Paris i december 1997, är 184 centimeter lång och 84 kilo tung, enligt eliteprospects.com, och Stocksunds IF är moderklubben.

Efter ungdoms- och juniorår i bland annat AIK flyttade han till USA och Thre Frederick Gunn School 2015.

Flest matcher har han dock gjort i Ohio State University i college-ligan NCAA

”Är enormt sugen på att starta detta nya kapitel i mitt liv och min karriär”

Gustaf Westlund

– Anledningen till att jag valde den här vägen var för att jag visste att jag behövde mer tid att utvecklas. Jag hade ett lyft under mina juniorår – men inte tillräckligt för att kunna ta plats i ett lag på hög seniornivå. Den svenska modellen var helt enkelt inte optimal för mig. Min flytt till USA gav mig den extra tiden att utvecklas och mogna psykiskt och fysiskt, dessutom så fick jag möjligheten att fullgöra en högskoleexamen. Utöver dessa förberedelser så har det varit en enorm upplevelse och jag har haft lyckan att få uppleva saker som många andra inte får. Jag är stort tacksam över det och för alla som har hjälpt mig under resans gång. Med det sagt så är jag enormt sugen på att starta detta nya kapitel i mitt liv och min karriär, säger Gustaf Westlund.

Kapten för laget

”Under tiden i Ohio växte Gustaf ut till en viktig kugge i laget i sin roll som först assisterande kapten och sedan slutligen som kapten. Totalt blev det 75 poäng från centern under säsongen i NCAA Big Ten, som är en av de tuffare collegeligorna i USA. Nästa kapitel börjar i IK Oskarshamn där Gustaf snörar på sig skridskorna i höst, något han sett fram emot länge med tanke på att den senaste säsongen varit tuff. Redan efter fem matcher var olyckan framme och forwarden ådrog sig en skada som höll honom utanför isen fram till våren”, skriver IKO.

”Det var minst sagt en konstig säsong”

– Det var minst sagt en konstig säsong, den var över i princip direkt när den startade, kändes det som initialt. Hur som helst, det är en del av sporten och något många tvingas gå igenom varken man vill det eller inte. Med andra ord, visst var det ett olyckligt utfall men jag lärde mig samtidigt mycket från det också. Mentalt var det en grym läxa, läkarna sa att jag var klar för säsongen i oktober men jag såg det som en utmaning. Ifall en comeback före säsongens slut mot förmodan skulle ske visste jag att jag att det var tålamod och konsekvent jobb som skulle ge mig den bästa möjligheten. Inför slutspelet fick jag klartecknet från lagläkaren och det kändes fantastiskt att få avsluta tillbaka på isen med laget. I slutändan så lärde jag mig en hel del från att vara skadad, vilket jag annars förmodligen inte hade gjort, nu ser jag framemot att hålla mig skadefri och göra mitt bästa för IKO.

Läs mer på IKO:s hemsida.

Grafik: IK Oskarshamn

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS