Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD): De styrande partierna i regionen har inte genomfört de stora vallöftena

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Ett år efter valet konstaterar regionrådet Jimmy Loord (KD) att de styrande partierna i regionen (S, C, V) inte har genomfört de stora vallöften man gick till val på”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– I den allmänna medierapporteringen är det ett väldigt fokus på rikspolitiken. Trots att sjukvårdsfrågorna berör i princip alla människor kallas regionvalet ofta det bortglömda valet. En del av vår levande demokrati är att belysa hur de partierna som fick förtroende att styra regionen har lyckats med det som de lovade väljarna, säger Jimmy Loord.

– I valrörelsen var Socialdemokraternas stora vallöften avgiftsfri vård för seniorer och gratis arbetsskor för medarbetarna. För Centerpartiet så var kanske det största vallöftet att man nu skulle införa vårdval inom barn- och ungdomspsykiatrin, det vill säga låta privata utförare komplettera regionens vårdutbud. Vänsterpartiet talade sig varma för gratis kollektivtrafik och i SVT:s regionala valkompass skriver man att detta skulle vara en satsning på jämlikhet, på miljö och framför allt ge fler möjlighet att resa till arbete, studier och fritidsintressen.

– Frågan man måste ställa sig är om något av detta blivit verklighet? Svaret är förstås nej

– Jag ska inte vara för hård mot den styrande S-C-V-majoriteten. Ibland kan verkligheten vara tuff. Låt oss ge dem mandatperioden ut. Jag tvivlar dock på att något av dessa stora vallöften kommer infrias. Istället ser vi neddragningar av vårdplatser, nedläggning av vårdenheter, slopade linjer inom kollektivtrafiken. Som oppositionsråd är det min uppgift att granska majoritetens beslut och ytterst är det väljarna förstås som ska göra den bedömningen, säger Jimmy Loord.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS