KLART: Högsbyborna får en gång- och cykelväg till konstgräsplanen

KLART: Högsbyborna får en gång- och cykelväg till konstgräsplanen

2022-06-09 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

HÖGSBY

Cirka 7,7 miljoner kronor.

Så mycket pengar finns det i den preliminära budgeten för projektet i Odensviområdet i Högsby – med VA-sanering, nya VA-ledningar till konstgräsplanen, brukshundsklubben och ridhuset, ny gång- och cykelväg från Kyrkogatan till konstgräsplanen och ett helt nytt belysningsstråk fram till ridklubbens stall. Man kommer även att göra en rundmatning från Hästhovsgränd fram till ridhuset, för att underlätta framtida vatten- och avloppsarbeten.

Investeringsprojektet fick tummen upp och ett startbesked av kommunledningsutskottspolitikerna under tisdagens KLU-sammanträde.

Budgeten är alltså preliminär – ett slutgiltigt budgetbeslut tas i fullmäktige nu på måndag, den 13 juni.

”Det hela ska vara färdigställt våren 2023”

STIHNA JOHANSSON EVERTSSON (C), KOMMUNALRÅD I HÖGSBY KOMMUN

– Vår förhoppning är att arbetet ska påbörjas i augusti, som senast. Det hela ska vara färdigställt våren 2023, säger kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson (C).

– Det är flera delar i detta – men det som syns mest är ju att vi kommer att få mycket bättre promenadstråk mellan Fröviområdet och Kolsrumsområdet. Där kommer det upp ny belysning. Många promenerar i området, både barnfamiljer och pensionärer – och de vill förstås kunna ta sig fram på ett bra sätt. Och under vinterhalvåret har det varit lite mörkt. Det rättar vi till nu.

– Det känns också bra att vi får en gång- och cykelväg till och från konstgräsplanen, säger Stihna Johansson Evertsson.

Stihna Johansson Evertsson (C) är kommunalråd i Högsby kommun. Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln med dina vänner: