Krönika: ”IKO bör väl ha en plan B när inspel framför mål inte fungerar?”

HOCKEYKRÖNIKA

Tacka Joe Cannata (bilden) för att Rögle inte lyckades göra fler än tre mål på 34 skott.

Bara fem omgångar och redan hemma mot Rögle såg IK Oskarshamn ut som lagen kan göra när matcherna bara maler på fram mot jul.

Det var oroande mycket slarv och drällande med pucken medan skåningarna klev på och stundtals parkerade i IKO:s försvarszon.

Jag såg inte matchen borta mot HV 71 där IKO tappade ledning med både 2–0 och 3–1 till förlust med 3–6.

Skillnaden mellan matcherna var att Joe Cannata stod mot Rögle och Tex Williamsson borta mot HV 71.

”Ängsligt och slarvigt”

Det spel som IKO visade upp mot Rögle var både ängsligt och slarvigt. Dessutom var tempot på en träningsmatchnivå.

IKO fortsätter att spela in pucken framför mål när de ska spela sig ur den egna zonen.

Det höll det på att straffa sig flera gånger då Rögle bjöds på riktiga indianpass.

Men så var det Cannata. Han fick reda ut skiten, och han gjorde det mycket bra.

IKO bör väl ha en plan B när inspel framför mål inte fungerar?

Sarg ut brukar fungera bra.

Inte ens spelet i powerplay fungerade speciellt bra.

Inte heller disciplinen var något att höja på ögonen över.

IKO:s Kim Rosdahl gick på en juniorfint vid tekningen direkt efter att Rögle hade gjort 2–1 i början av andra.

Kim stod och stångades med Röglespelaren, som lyfte på ena benet och Kim drog till med klubban bakåt och Röglespelaren stöp givetvis. En solklar, och oerhört självisk och onödig tripping.

Rögle var som getingar jämfört med IKO, åtminstone de två första perioderna.

”Fart och fantasi”

Medan IKO hade Cannata och Tyler Kelleher.

Den lille ettrige Tyler visade att det finns spelare som kan och vill spela hockey med fart och fantasi.

Tyler gjorde båda målen.

Kvitteringen till 1–1 i powerplay när han slet sig igenom och drog på ett dragskott i bortre krysset och kvitteringen till 2–2 när han drog till direkt på ett överspel i powerplay och som satt klockrent bakom Johan Gustafsson i Rögle-kassen.

Det var nordamerikanarna som såg till att IKO var med i matchen i 56 minuter då Rögle fick en straff.

Varför domaren blåste straff var det nog ingen mer i hallen som förstod. Men han hade säkert sett något som vi andra inte såg.

”Måste upp flera snäpp”

Dennis Everberg drog Cannata och sprätte upp pucken till 3–2 för skåningarna.

I sista perioden föll Rögle in i IKO:s tempo och spelmässigt var det en dålig period från båda lagen, eller Hawaiihockey, som det brukar kallas.

IKO måste upp flera snäpp till matchen borta mot Djurgården på lördag och Leksand hemma nästa torsdag.