Lena Granath (V) befarar att bygget av en hockeyarena kommer att slå mot skolan och omsorgen: Så svarar Andreas Erlandsson (S)

Lena Granath (V) befarar att bygget av en hockeyarena kommer att slå mot skolan och omsorgen: Så svarar Andreas Erlandsson (S)

2022-08-10 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

ON har tidigare berättat att Lena Granath (V) är orolig för att de styrande politikerna kommer att bli tvungna att lägga ned någon skola – och/eller dra ned ännu mer inom äldreomsorgen på grund av det dyra hockeyarenabygget i Oskarshamn.

– Jag är väldigt bekymrad över hur den kommande styrande majoriteten kommer att ta sig an det nya skolbygget samtidigt som en ny hockey- och evenemangsarena ska byggas för en halv miljard kronor, sa hon, bland annat.

Hur ser det stora maktpartiet, Socialdemokraterna, på detta?

Vi ställer frågan på onsdagen.

 – Det är lite för tidigt att säga något om finansieringen av arenan. Jag ser dock inte att vi ska skära i välfärden för att kunna finansiera en arena. Men i dagsläget vet vi inte ens var den ska byggas. Om någon månad, eller så, får vi svar på om det är genomförbart att bygga på tennishallsområdet eller inte (läs separat artikel om det här), säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

Alternativet till eventuella besparingar är höjd skatt, påpekade Lena Granath i intervjun med ON.

Lena Granath (V)
Lena Granath (V). Foto: Peter A Rosén

– Vi ska inte höja skatten, säger Andreas Erlandsson.

Andreas Erlandsson (S) är kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

Foto: IK Oskarshamn (översta bilden)

Dela gärna artikeln: