Martin Åkerberg lämnar jobbet som klubbchef i IK Oskarshamn

Martin Åkerberg lämnar jobbet som klubbchef i IK Oskarshamn

2022-05-19 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Martin Åkerberg lämnar jobbet som klubbchef i IK Oskarshamn – efter drygt tio år på posten.

Han har valt att säga upp sig för att söka nya utmaningar, skriver klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida.

”Han kommer att jobba kvar under en övergångsperiod för att på bästa sätt förbereda klubben inför den nya säsongen”, skriver IKO.

– Jag är otroligt stolt över den resa som jag har fått göra tillsammans med mina medarbetare, våra supportrar och partners. Jag känner att jag lämnar något positivt efter mig och att det nu kan vara läge att det kommer in någon med ny energi som kan ta över stafettpinnen. Klubben har en spännande resa framför sig som jag kommer fortsätta att följa som supporter. Nu ser jag fram emot att kunna få mer tid tillsammans med familjen, säger Martin Åkerberg.

Martin Åkerberg, klubbchef i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

”Styrelsen kommer inom kort att inleda rekryteringsprocessen för att hitta en ny klubbchef”, skriver IKO i pressmeddelandet.

– Det är ett vemodigt besked men vi måste givetvis respektera Martins beslut. Vi är tacksamma för det jobb han gjort under många år i klubbens tjänst, säger ordföranden Johan Franzén.

Här kan du läsa en längre intervju med Martin Åkerberg.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: