Misstanke om brott efter branden på Bäckgatan i Oskarshamn

Misstanke om brott efter branden på Bäckgatan i Oskarshamn

2021-07-24 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

På lördagsförmiddagen berättar polisen att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats efter branden på Bäckgatan i Oskarshamn.

Men brandorsaken är alltjämt okänd.

– Anledningen till anmälan är att vi inte har någon känd naturlig orsak, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisregion syd.

Det finns ingen misstänkt.

Det var vid 05-tiden på lördagsmorgonen som larmet kom in.

Inga personskador

Johan Woxö – inre befäl vid räddningstjänsten i kommunerna Oskarshamn, Mönsterås och Högsby – berättar att det rörde sig om en brand som sannolikt startade i två soptunnor.

Branden – som lyckligtvis inte ledde till några personskador – spred sig till en bil och sedan klättrade lågorna upp längs med gaveln på ett flerfamiljshus.

– Vi kom på plats med Oskarshamnsstyrkan först och påbörjade släckningen. Sedan byggde vi upp våra resurser med styrkorna från Kristdala, Simpevarp och deltiden i Oskarshamn. Vi var sammanlagt 20 personer, inklusive ett befäl, på platsen. Polisen hjälpte oss med att utrymma fyra lägenheter.

– Bilen blev totalförstörd. Sedan är det skador på gaveln på fastigheten, säger Johan Woxö, som berättar att räddningstjänsten var klar på platsen vid 07.25-tiden.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: