Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Moderater på besök på Döderhultarmuseet: ”Bredda det regionalt knutna kulturutbudet”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Bredda det regionalt knutna kulturutbudet”, skriver Moderaterna i länet i ett pressmeddelande.

”När Moderaterna i Region Kalmar läns utvecklingsnämnd Carl Dahlin och Robin Hanzl samt i Länsmuséets styrelse Daniel Lindvall besöker Döderhultarmuseet är det av en särskild anledning: hur den nya kulturplanen kan inkludera mer av Oskarshamn”, skriver Moderaterna.

”Många pärlor”

– Regionen arbetar i detta nu med att ta fram den kommande kulturplanen som ska ha barn och unga i fokus. Det är ingen hemlighet att Moderaterna gärna ser ett breddat utbud och att fler aktörer ingår i kultursamverkansmodellen, alltså de som får del av den nästan 100 miljoner kronor stora kakan av regionala och statliga stöd. Därför reser vi runt i länet och besöker muséer med ambitionen att till mandatperiodens slut ha besökt de flesta. Vi ser redan att det finns många pärlor som regionen kan hjälpa lyfta, exempelvis Döderhultarmuseet, säger Carl Dahlin, som är regionråd.

”Rikskänd”

– I Oskarshamn finns Länsmusiken och Länets arkivförbund, som är regionala aktörer. Döderhultaren är ju en rikskänd Oskarshamnare och muséet som vi är imponerade av riktar sig ju till en bred publik långt utanför länets gränser. Finns det ett regionalt intresse i att promota detta mer, jag tycker det är värt att diskutera och vi har därför uppmanat muséets medarbetare att via kommunens kulturchef ta upp detta när kulturplanen går ut på remiss, säger Robin Hanzl.

Ett tecken på att samverkan behöver bli bättre är att man på ett av Sveriges mer kända muséer med fokus på snide inte varit informerade om den biennal med samma inriktning som ska gå av stapeln i sommar i Rugstorp i min hemkommun Nybro. Det borde finnas utrymme för Döderhultaren där, länets mest kända inom denna nisch, säger Daniel Lindvall.

Carl Dahlin (M), Robin Hanzl (M) och Daniel Lindvall (M)
Carl Dahlin (M), Robin Hanzl (M) och Daniel Lindvall (M). Foto: Moderaterna
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS