Så svarar Anton Sejnehed (S) på insändaren om Rödsleskolan

Så svarar Anton Sejnehed (S) på insändaren om Rödsleskolan

2021-06-14 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

I lördags publicerade vi en insändare om Rödsleskolan i Oskarshamn. Läs den här.

Hur ser bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) på problematiken?

Vi ställde frågan.

– Min upplevelse är att vi har väl fungerade skolor i vår kommun. Olika skolor har under perioder olika utmaningar och dessa följer vi noga. Vid Rödsleskolan har, som nämns i insändaren, ett arbete gjorts – där samtliga medarbetare har fått samtala om vad som fungerar och vad som behöver bli bättre. Det har resulterat i en plan för hur skolan ska arbeta framåt. Planen ansvarar rektor för tillsammans med ledningsgruppen på skolan – och den följs upp av verksamhetschefen för grundskolan. Det är en ordning jag är trygg med. 

”Medarbetare, elever och vårdnadshavare är också alltid välkomna att höra av sig till mig”

ANTON SEJNEHED (S), ORDFÖRANDE I BILDNINGSNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Jag har vid flera tillfällen besökt Rödsleskolan för att samtala med elever om deras syn på skolan, om vad som är bra och om vad som kan bli bättre. I samband med dessa besök har jag också samtalat med medarbetare på skolan. Det som beskrivs i insändaren får stå för insändarskribenten, min upplevelse efter mina samtal med elever och medarbetare är inte densamma. Jag ser att det finns utmaningar, men att det finns flera perspektiv och att det vore att förenkla allt för mycket att lägga skulden på en enskild individ. Medarbetare, elever och vårdnadshavare är också alltid välkomna att höra av sig till mig, säger Anton Sejnehed.

Dela gärna artikeln: