Scaniaarbetarnas semester tidigareläggs

Scaniaarbetarnas semester tidigareläggs

2021-06-15 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Scaniaarbetarnas huvudsemester tidigareläggs med en vecka och de anställda får en vecka permission. Detta står klart efter förhandlingar mellan IF Metall och Scania.

Det skriver Mikael Johansson, ordförande för IF Metalls verkstadsklubb på Scania i Oskarshamn, i ett inlägg i ”Hyttbyggaren”.

”För dem det berör kommer det att bli en extravecka som vi förhandlat fram med företaget, så vecka 27 är det permission och veckorna 28–31 semester (ordinarie semester vecka 29-32, reds anm.). Ni ska bli informerade från respektive chef kring hanteringen”, skriver han.

Materialbrist från underleverantörer

Han konstaterar också att det fortfarande finns en ”ryckighet i produktionen”.

”Framför allt beror detta på materialbrist från underleverantörer, som också har det tufft, som gör att vi får en del stopp. IF Metall och företaget har suttit i många diskussioner på Sverigenivå för att försöka få till en så bra lösning som möjligt kring detta, både för medlemmen och företaget”, skriver Mikael Johansson.

– Jag är så besviken på Scania. De ändrar semestern typ i sista minuten, när man redan har planerat allt. Allt bara för att de har fått komponentbrist, något som de har vetat om hur länge som helst, säger en av de berörda till Oskarshamns-Nytt.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: