SD vill ha en akutgynekologisk verksamhet i Oskarshamn – men S-styret i regionen säger nej

SD vill ha en akutgynekologisk verksamhet i Oskarshamn – men S-styret i regionen säger nej

2022-09-29 Av av Oskarshamns-Nytt
OSKARSHAMN

”Sverigedemokraterna stödde vid torsdagens regionfullmäktige i Mönsterås ett medborgarförslag om att införa akutgynekologisk verksamhet i Oskarshamn och mellanlänet. Medborgaren som ställt förslaget påpekade att detta inte finns i dagsläget och att de som är i behov av gynekologisk akutvård måste åka till Kalmar eller Västervik”, skriver SD i ett pressmeddelande.

– För oss sverigedemokrater är det en självklarhet att alla medborgare i länet behandlas lika och har samma möjligheter till akutvård oavsett var man bor, säger Bo Karlsson (SD), ledamot i regionstyrelsen för Sverigedemokraterna.

”Det är beklagligt att Socialdemokraterna inte ens vill utreda kostnaden och risken är stor att detta därför medför helt onödigt lidande för många kvinnor”

MICHAEL ERLANDSSON (SD), REGIONFULLMÄKTIGELEDAMOT

”Sverigedemokraterna ville utreda kostnaden för att införa en akut gynekologverksamhet i Oskarshamn, vilket det socialdemokratiska styret sade nej till – trots att behov finns. Därmed finns det risk för att kvinnor i behov av akut gynekologi inte får den hjälp som de behöver i tid”, skriver SD.

– Det är beklagligt att Socialdemokraterna inte ens vill utreda kostnaden och risken är stor att detta därför medför helt onödigt lidande för många kvinnor, säger regionfullmäktigeledamoten Michael Erlandsson (SD).

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: