Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Tidigare kommunalrådet var först ut med att kontakta Coronahjälpen i Kristdala

ANNONS

KRISTDALA

Oskarshamns före detta kommunalråd Torsten Carlsson, och hans fru Laila, var först ut med att kontakta Coronahjälpen i Kristdala.

– Det är ett lovvärt initiativ. Det betyder oerhört mycket för oss som är över 70 år, säger han till vår tidning.

Torsten Carlsson berättar om ett väldigt positivt bemötande från dem som arbetar med Coronahjälpen i Kristdalabygden.

– De har varit här och ställt en matkasse på farstubron. Och vi swishade över pengarna. Det fungerade alldeles utmärkt, säger han.

Torsten och Laila Carlsson, som bor ett par kilometer utanför Kristdala samhälle, tycker att det är viktigt att ställa upp och vara solidarisk när regeringen och myndigheterna uppmanar alla som är 70 år, och äldre, att undvika sociala kontakter i så stor utsträckning som möjligt.

– Dels vill vi själva inte bli sjuka – och dels får inte för många bli sjuka samtidigt, vården är belastad som den är ändå. Vi har bestämt oss för att vi ska hålla oss hemikring.

Promenerar varje dag

– Vi åker inte iväg om det inte blir absolut nödvändigt. Det sköna med att vi bor en bit utanför samhället, är ju att vi utan problem kan gå ut och röra på oss i friska luften.

– Vi är ute och promenerar en timma på förmiddagen och en timma på eftermiddagen. Att vara i god fysisk form gör nog också att man klarar en eventuell infektion bättre.

Torsten Carlsson säger att han förstås har respekt för viruset.

– Men viruset ger nog med sig över tid. Det som smärtar mig mest är alla arbetstillfällen som försvinner nu. Det här slår hårt mot många småföretagare – i restaurangbranschen, bland annat. Det är sorgligt.

Samhällsföreningen hjälper de äldre tillsammans med kyrkan och Röda Korset

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Torsten Carlsson. FOTO: ANNICKA GUNNARSSON
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS