Västervik Speedway är klart för semifinal

2020-09-23 0 av Conny Blomander

HALLSTAVIK/OSKARSHAMN

Västervik Speedways unge Anton Karlsson (översta bilden, där han fokuserar och laddar) körde in fyra poäng.

Förmodligen fyra av hans viktigaste poäng under hela hans säsong.

Han blev skillnaden mellan fortsatt åkande i slutspelet eller inte och såg till att Västervik kunde vinna kvartsfinalreturen mot Rospiggarna med 53–37.

När lagen möttes i Västervik i går vann Västervik med bara två poäng och känslan efter den matchen var att det skulle bli otroligt svårt att vinna även i Hallstavik.

Inget är omöjligt

Men för Morgan Anderssons grabbar är inget omöjligt. Det som saknades i tisdags, starterna och farten i maskinerna, fanns helt plötsligt i Hallstavik.

– Vi hade några problem i början av matchen innan vi fick till inställningarna, men som tur var drog inte Rospiggarna ifrån. När vi sedan fick det att fungerar så gjorde vi en riktigt bra match, var med från grinden och hade bra fart.

– Det var jäkligt kul att se att Anton Karlson äntligen fick till ett par riktigt bra starter, sa Västerviks sportchef, Morgan Andersson.

Det blev en otroligt jämn match och där det avgörande heatet var det 11:e heatet. Linus Sundström och Anton Karlsson ställdes mot Piggarnas skållhete dansk, Rasmus Jensen och Kai Huckenbeck.

På sin höjd var oddset oavgjort för Västervik.

Men det var då Anton Karlsson visade vad han kan. Linus Sundström tog starten och Anton kom ut sist. Men Anton visade en otrolig vilja och jagade ifatt Kai Huckenbeck, körde om och körde väldigt tufft mot honom på vita linjen. Linus behöll förstaplatsen och Anton blev trea och 4–2 till Västervik och ställningen 34–32 till Västervik.

Västervik fyllde på med en femetta i det 12 heatet och greppade matchen.

I det första nomineringsheatet var Anton Karlsson ute ihop med Mikkel B Jensen. Anton fick en kanonstart från innern och Mikkel var med som tvåa ut från startböjen. Västervik höll positionerna ut och säkrade segern. Mycket stor eloge till Anton som hade både nerver, fokus och fart.

De två avslutande nomineringsheaten vann Västervik med 4–2 och 5–1. Då märktes det tydligt hur besvikna hemmaåkarna var.

Mycket bättre insats

Men åkmässigt gjorde Västervik en mycket bättre insats ikväll än igår. Rospiggarna hade i sig ett avbräck, jämfört med i tisdags, att Timo Lahti inte kunde köra. Han ska operera tummen hemma i Finland tidigt på onsdagsmorgonen. Rospiggarna försökte få tiden ändrad till senare på dagen, men tyvärr.

Istället blev det riders replacement för Timo.

Västerviks seger innebär att man får möta Indianerna nästa tisdag och torsdag – onsdag är upptaget för det danska mästerskapet. Sedan ska man komma ihåg att sista GP-omgångarna körs i Torun på fredag och lördag. Så sett till semifinalerna på torsdag kommer förmodligen ingen GP-åkare att vara med. Det innebär också att vissa danskar förmodligen hoppar över att köra tisdagsmatchen.

Eftersom Indianerna kom bättre till i grundserien får de välja om de vill börja hemma eller borta.

Kumlalaget väljer att börja i Västervik på tisdag och således hemma på torsdag.

I den andra semifinalen möts Lejonen och Masarna.

Kvällens resultat:

Rospiggarna – Västervik 37–53, Västervik vidare till semifinal

Dackarna – Indianerna 39–51, Indianerna vidare

Vetlanda – Masarna 49–41, Masarna vidare

Lejonen – Piraterna 60–30, Lejonen vidare

TEXT & FOTO

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

Västervik Speedway lyckades. Laget vann även kvartsfinalreturen mot Rospiggarna, ikväll i Hallstavik, och är semifinalklara mot Indianerna.