Fotboll: Högsby IK tappade ledning till förlust

Div 2 Södra Götaland

Högsby IK – Österlen 1-2 (1-0)

Mål Högsby: Hannes Johansson.

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Det blev förlust med 1-2 (1-0) för Högsby IK i lördagens hemmamatch mot Österlen sedan gästerna vänt matchen i den andra halvleken.

Efter en lyckosam start på höstsäsongen med sju poäng på tre matcher blev det förlust förra helgen för Högsby mot tabelljumbon Asarum.

Under lördagen fanns chans till revansch när topplaget Österlen kom på besök.

Högsbys Hannes Johansson satte 1-0 med dryga tio minuter kvar av den första halvleken och det var också ställningen i paus.

Österlen kvitterade med timmen spelad och lyckades sedan få in ett segermål med en kvart kvar av matchen.

Trots förlusten är Högsby just nu kvar ovanför kvalstrecket, men om Balkan vinner mot Kristianstad under söndagskvällen passerar man HIK.

Kommande söndag spelar Högsby på bortaplan mot Hässleholms IF.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt