IK Oskarshamn förlorade hemma mot Växjö: ”Vi står jävligt stilla”

Träningsmatch

IK Oskarshamn – Växjö 1–4 (0–3, 1–1, 0–0)

Mål, IKO: Antti Suomela.

Publik: 1 117 betalande (Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn).

Växjö besegrade IK Oskarshamn med 4-1 i träningsmatchen i Be-Ge Hockey Center på torsdagskvällen.

– Det är jämnt – kul att vara i gång igen. De gjorde mål på sina chanser – men det gjorde inte vi. Då kan det se ut så här på försäsongen. Vi måste åka lite mer skridskor. Ett jävligt tråkigt svar, men vi står jävligt stilla i egen zon och sprider lite väl många puckar. Sedan hade vi sex–sju riktigt bra lägen – och jag hade två av dem. Dem ska jag göra mål på, sa IKO-forwarden Anthon Eriksson (bilden) till Cmore i den första periodpausen, då gästerna ledde med 3-0.

”Inte ens nära”

Matchringrosten har inte börjat släppa, konstaterade han.

– Nej, det är inte ens nära, faktiskt. Man känner sig ruggigt klumpig där ute än så länge. Men förhoppningsvis blir det bättre inom ett par veckor, sa Anthon Eriksson när Cmore frågade.

0-4-målet kom i slutet av mellanperioden.

Antti Suomela reducerade till 1-4 med 15 sekunder kvar till den andra pausvilan.

”Både upp och ner”

– Det var både upp och ner i dag, tycker jag. Vi började egentligen ganska bra första tio, i både första och andra. Men vi släppte in mål och blev lite ängsliga i vårt spel. Man märkte att vi inte har den där tryggheten än. Det är en process. Tycker att de fick lite för enkla mål, och kanske något lite turligt – eller oturligt för oss. Samtidigt hade inte vi riktigt samma effektivitet. Men jag tycker att det fanns både bra och dåliga grejer i den här matchen. Sedan vill man alltid vinna, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till Cmore efter slutsignalen.

Noterbart är att IKO, som har inlett försäsongen med en vinst och en förlust, möter Växjö på hemmais i SHL-premiären den 17 september.

Kedjor:

Patrik Karlkvist, Antti Suomela, Ahti Oksanen.

Jonas Engström, Blaine Byron, Hynek Zohorna.

Johannes Salmonsson, Myles Powell, Cameron Brace.

Anthon Eriksson, Johan Johnsson, John Dalström.

Juuso Riikola (vilar på grund av känningar) och Jiri Smejkal (på väg tillbaka efter en skada) missade matchen. Läs mer om det här.

Arkivfoto: Peter A Rosén