Jeff Jakobs i IK Oskarshamn: ”Skönt att slippa det”

Jeff Jakobs i IK Oskarshamn: ”Skönt att slippa det”

2021-11-03 Av av Peter A RosénOSKARSHAMN

– Det är ett bra lag. Vi sitter och tittar på deras match mot Växjö – det var en bra insats av dem (6–2-vinst på hemmais). Men jag tycker att vi hanterade Rögle på ett bra sätt hemma förra tisdagen (1–2-förlust efter förlängning). Vi gjorde många bra saker i den matchen. De grejerna som fungerade då tar vi med oss i morgon, säger Jeff Jakobs, assisterande tränare i IK Oskarshamn med ansvar för backarna, inför torsdagskvällens match i Ängelholm.

Jeff Jakobs, assisterande tränare i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Vilka är de viktigaste nycklarna för er?

– Stabiliteten i försvarsspelet – och att vi får stopp i spelet. Det är viktigt när man möter ett så bra lag som Rögle, säger Jeff Jakobs, som är missnöjd med stora delar av försvarsspelet i tisdagsmatchen borta mot Brynäs (5–2 till IKO).

– Vi var lite otydliga och hamnade mitt emellan.

”Skönt för bröderna Zohorna att få göra lite poäng igen”

JEFF JAKOBS, ASSISTERANDE TRÄNARE I IKO

Men framåt blev det succé direkt för den nykomponerade Zohorna-kedjan (Tomas och Hynek Zohorna lirade tillsammans med lagkaptenen Jonas Engström).

– Ja, det blev resultat direkt. Sedan är det svårt att veta om det bara var tack vare det. Men det blev kanske lite ny energi och en annan tydlighet. Skönt i alla fall för bröderna Zohorna att få göra lite poäng igen. De vill producera och hjälpa laget varje dag. De mår bra av att göra poäng, säger Jeff Jakobs.

Men du är inte nöjd med Brynäsmatchen som helhet…

– Nej, jag tycker att vi har gjort mycket bättre matcher rent prestationsmässigt. Samtidigt är det en styrka att kunna vinna den här typen av matcher. Man får vara glad när man vinner – det är ändå det som det handlar om i slutändan. Men över tid behöver vi nog göra en del saker på ett bättre sätt än vi gjorde i den här matchen.

Och så slipper ni höra tjatet om en ny förlustsvit…

– Ja, exakt – det blir mycket tugg om det i och med att vi hade en situation ifjol som var som den var (16 förluster i följd). Det är skönt att slippa det. Men jag tycker att man kan förlora tre matcher i följd i SHL utan att det är en big deal – det är så det fungerar i den här serien. Så pass jämnt och tajt är det, säger Jeff Jakobs.

Möjligt IKO-lag borta mot Rögle på torsdagskvällen (nedsläpp klockan 19.00):

Målvakt:

Joe Cannata (Tim Juel).

Förstafemman:

Brian Cooper, Lukas Pilö – Patrik Karlkvist, Fredrik Olofsson, Kim Rosdahl.

Andrafemman:

Philip Samuelsson, David Quenneville – Jonas Engström, Tomas Zohorna, Hynek Zohorna.

Tredjefemman:

Robin Norell, William Worge Kreü – John Dahlström, Daniel Muzito-Bagenda, Cam Brace.

Fjärdekedjan:

Joakim Thelin, Johan Jonsson, Mikkel Øby-Olsen/Hampus Plato.

Sjundeback:

Emil Martinsen Lilleberg.

Här har vi samlat alla våra artiklar om IKO.

Dela gärna artikeln: