Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kommundirektören Henrik Andersson bjuder in företagare till samtal om service och utveckling

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

Kommundirektören Henrik Andersson bjuder in till samtal. ”Kanske har du frågor om något, eller idéer på hur vi kan bli bättre på något? Henrik finns på Kontorshuben i Figeholm den 29 augusti klockan 13-16 och hoppas på samtal om kommunens verksamheter eller om Oskarshamns utveckling”, skriver näringslivschefen Johanna Wihl i ett pressmeddelande.

För Oskarshamns kommun är dialogen med kommunens företag och invånare viktig. Kommunen tar ansvar för att bjuda in näringslivet till dialog genom personliga möten, nätverk och näringslivsträffar.

”Ofta förs dialogen i enskilda samtal eller på företagsbesök. Ibland bjuder vi in till möten för att informera kring eller föra dialog kring särskilda frågor. Nu vill vi bjuda in till möjligheten att möta lite olika personer och samtala kring sådant som kan få oss att bli ännu bättre på att ge god service”, skriver Johanna Wihl och tillägger att fler tillfällen planeras.

”Bland annat tänker vi oss att bjuda in till samtal kring samhällsbyggnadsfrågor med möjlighet att få prata bygglov”, avslutar hon.

Kontorshub i Figeholm
Kontorshub i Figeholm. Foto: Oskarshamns Kommun

FAKTA / TIO PUNKTER FÖR STARKARE NÄRINGSLIV

Oskarshamns kommun sammanfattar vi i tio punkter för ett starkare näringsliv: 

  1. Det ska vara enkelt att få bra service. Chefer och medarbetare utbildas i service, bemötande och företagsvillkor. 
  2. Det ska vara lätt för företag att etablera sig. Vi arbetar snabbfotat och professionellt med etableringar. 
  3. Det ska gå snabbt och enkelt att få bygglov. Vi ska fortsätta att ha korta tider för hantering av bygglov.
  4. Det ska finnas en god förståelse för företagarnas vardag. Politiker och tjänstepersoner ska göra företagsbesök varje vecka.
  5. Det ska finnas en bra kontakt mellan kommun och näringsliv. Vi tar ansvar för att bjuda in näringslivet till dialog genom personliga möten, nätverk och näringslivsträffar.
  6. Det ska finnas god tillgång till relevant kompetens. I nära samverkan med näringslivet skapar vi arbetskraft med relevant och efterfrågad kompetens.
  7. Det ska vara attraktivt att bo och leva här. Tillsammans med andra gör vi viktiga insatser för att bli fler.
  8. Det ska finnas bra stöd för att starta företag. Vi erbjuder kvalificerat nyföretagarstöd genom rådgivning och utbildning.
  9. Det ska finnas goda kommunikationer till och från kommunen. Vi deltar aktivt i utvecklings- och lobbyarbete kopplat till infrastrukturfrågor på lokal, regional och nationell nivå.
  10. Det ska erbjudas bra stöd och underlag när vi upphandlar. Vi utvecklar kommunens organisation och kompetens  i upphandlingsfrågor. För dig som företagare arrangerar vi upphandlingsskola två gånger om året.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS