Leif Axelsson tar över som gruppledare i SD i Oskarshamns kommun

Leif Axelsson tar över som gruppledare i SD i Oskarshamns kommun

2020-11-12 0 av Peter A Rosén
OSKARSHAMN

Leif Axelsson tar över som fullmäktigegruppledare i Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun från och med december.

Den nuvarande gruppledaren Michael Erlandsson kommer istället att lägga mer fokus på det strategiska politiska arbetet, i kommunen och regionen, framöver.

Därför lämnar han även sina uppdrag i kommunstyrelsen, regionala utvecklingsnämnden och regionstyrelsen vid årsskiftet.

Den nye gruppledaren Leif Axelsson övertar således det dagliga och löpande arbetet i kommunen.

”Jag är väldigt entusiastisk till min nya roll och har fullt förtroende för Leif Axelsson som gruppledare. Samtidigt är jag jättetacksam över att ha fått vara gruppledare och att fått arbeta för väljarna i kommunstyrelsen, regionala utvecklingsnämnden samt regionstyrelsen. Det har varit väldigt roligt och lärorikt och dessa erfarenheter tar jag med mig i min nya roll i partiet” säger Michael Erlandsson.

Michael Erlandsson.

SD meddelar att Michael Erlandssons arbete i kommunfullmäktige och regionfullmäktige kommer att fortsätta som vanligt.

”Genom den här förändringen kommer jag även att kunna lägga mer tid på just det arbetet. Det möjliggör även för att fler av våra företrädare kan komma fram och arbeta i styrelser och nämnder”, säger Michael Erlandsson.

Partikollegan Leif Axelsson (SD) säger att han är glad över att få ta sig an rollen som gruppledare då det är en roll som han har haft tidigare i sin politiska karriär.

”Det ska bli roligt att få jobba heltid som gruppledare. Vi som parti är jättenöjda med Michaels insats som gruppledare och jag och Michael kommer att fortsätta jobba nära varandra. Jag tror att vi genom denna förändring kan spänna våra politiska muskler hårdare”, säger Leif Axelsson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se