Malin Sjölander (M): Äntligen har regionen påbörjat rekryteringen till palliativa enheten

Malin Sjölander (M): Äntligen har regionen påbörjat rekryteringen till palliativa enheten

2022-09-29 Av av Annicka Gunnarsson

LÄNET

På dagens regionfullmäktige ville Moderaterna veta bland annat hur regionen med Socialdemokraterna i spetsen ska arbeta för att lyckas med rekryteringen till den palliativa enheten i Västervik.

I en intervju med regionstyrelsens regionförande Angelica Katsanidou (S), publicerad i bland annat Dagens Västervik den 25 september, står det att inga annonser om rekrytering till den palliativa avdelningen går att finna någonstans. Detta trots att vi inom politiken försäkrats om att frågan om rekrytering är prioriterad.

”Jag ansåg det väldigt anmärkningsvärt att inga jobbannonser hade publicerats eftersom frågan var så prioriterad. Men sedan kunde jag faktiskt se att det fanns sju annonser utlagda, men samtliga var via bemanningsföretag. Lite komiskt eftersom Socialdemokraterna är så emot privat vård. Och redan nu lägger regionen cirka en kvarts miljard på hyrbemanning årligen”, säger Malin Sjölander (M)

”I dag har det dock äntligen lagts ut jobbannons på regionens hemsida där man söker åtta sjuksköterskor till den palliativa enheten i Västervik. Det var ju väldigt passande eftersom frågan i dag skulle debatteras i regionfullmäktige. Jag är väldigt glad att rekryteringen ser ut att komma i gång, men är det verkligen så här regionen ska jobba? Hur hade den styrande regionmajoriteten klarat sig utan oss i oppositionen? Inte alls…”, avslutar Malin Sjölander (M)

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner: