Nyvald socialpolitiker i Högsby kommun skänker pengar till personal och brukare

Nyvald socialpolitiker i Högsby kommun skänker pengar till personal och brukare

2021-02-10 Av av Peter A Rosén

HÖGSBY

Under tisdagseftermiddagen röstade Centerpartiet, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna in Carl-Wiktor Svensson (M) som ledamot i Socialutskottet. 

Därefter blev han enhälligt vald till ordförande i utskottet samt sammankallande ledamot i pensionärsrådet.

”En eloge”

”Jag hade inte ställt upp för nominering om jag inte känt ett brett förtroende – men efter påtryckningar från kommunalrådet och partikamrater, exempelvis, samt en förståelse för att jag ibland behöver vara föräldraledig, kände jag mig både manad och skyldig att tjänstgöra. Min sakkunskap inom den sociala förvaltningen är begränsad – men kompetensen finns inom förvaltningen och övriga styrelsen. Detta i kombination med ett växande intresse för sociala frågor samt att tidigare ordföranden Marcus Schön lovat vara ett stöd gör att jag ser fram emot att driva på utvecklingen inom utskottet. Marcus Schön ska ha en eloge för det arbetet han utfört och för de prövningar och kriser han utstått genom åren – för detta tackar vi honom”, säger Carl-Wiktor Svensson.

”Som en gest av solidaritet och respekt för framförallt personal och brukare inom äldreomsorgen, som i dessa tider utstått stora risker, avkrävts onormalt hög disciplin och arbetsbelastning, har jag låtit meddela kommunchef och KSO att jag avsäger mig februari månads arvode till förmån för personal och brukare”

CARL-WIKTOR SVENSSON (M)

”Som en gest av solidaritet och respekt för framförallt personal och brukare inom äldreomsorgen, som i dessa tider utstått stora risker, avkrävts onormalt hög disciplin och arbetsbelastning, har jag låtit meddela kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande att jag avsäger mig februari månads arvode till förmån för personal och brukare”, berättar han.

”Utmaningar”

”Vi har utmaningar framför oss – men med ett individanpassat fokus, lokalanpassad kompetens & gemensamma krafter ska vi ta oss igenom den här krisen.”

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln: