Per Folkesson i Oskarshamns Bandysällskap har gjort klart med ett spetsförvärv

Per Folkesson i Oskarshamns Bandysällskap har gjort klart med ett spetsförvärv

2020-09-28 Av av Conny Blomander

OSKARSHAMN

Oskarshamns Bandysällskap spetsar till offensiven.

26-årige Hampus Karlberg från Vetlanda är klar för OBS.

Hampus har under de två senaste säsongerna spelat med Skirö AIK i ettan och är en notorisk målskytt. Förra säsongen dundrade han in 22 mål och hade nio assist och blev fjärde bästa poänggörare i ettan.

Sedan tidigare har OBS värvat elitspelaren Andreas Lysell som spelande tränare. Andreas spelade förra året i elitserien med Åby.

”Gedigen bandyutbildning”

– Hampus har en gedigen bandyutbildning då han har Vetlanda BK som moderklubb och där han spelade någon träningsmatch i elitserien innan han gick vidare till allsvenskan med bland andra Tranås BoIS och Målilla GoIF.

– Han är egentligen ytterhalv men spelade senaste säsongen även på topp. Hur vi kommer att använda honom vet vi inte ännu. Men att vi fått in en spelare som gjorde 22 mål förra säsongen känns riktigt bra, säger OBS sportchef, Per Folkesson.

OBS är i full träning i ishallen och på lördag spelar man säsongens första träningsmatch.

”Skoj att komma igång”

– Vi spelar i Åbys bandyhall där vi möter deras division 1-lag. Åby har tydligen så många spelare att de ställer tre lag på benen kommande säsong. Huvudlaget i allsvenskan, sedan division 1 och ett typ juniorlag i division 2.

– Det ska bli skoj att komma igång, säger Per Folkesson.

Någon förstemålvakt har Folkesson ännu inte fått klart med.

– Jag är mycket nära med en målvakt och jag räknar med att det blir klart vilken dag som helst. Men till helgen hinner vi inte utan det blir någon av våra unga målvakter som får hoppa in.

”Mycket kladdande”

En intressant nyhet från och med i år är att målvakten inte kan lämna över bollen inne i straffområdet utan utespelarna måste ta bollen utanför straffområdet.

– Det känns som en bra regeländring så det inte tar så mycket tid innan spelet kommer igång. Ibland är det väl mycket kladdande med bollen i straffområdet, säger Per Folkesson.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: